Corni, C. - De getto's van Hitler - stemmen uit een belegerde s

Schrijver:
Titel: De getto's van Hitler - stemmen uit een belegerde samenleving 1939-1944 [ isbn 9789080885820 ]
ISBN: 9789080885820
Taal: Nederlands
Uitgever: Verbum, uitgeverij
Bijzonderheden: 2008, 363 pagina's, gebonden, met stofomslag. Het boek verkeert in nieuwstaat (zie ook de foto's). Het boek past niet door de brievenbus, dus het wordt met DHL Pakketpost verzonden.
Prijs: € 18,50
Verzendkosten: € 5,75 (binnen Nederland)
Meer info:
In De getto's van Hitler schetst Gustavo Corni een beeld van het leven in de getto's, dat in het teken stond van honger en ziekte, van razzia's en dwangarbeid, van overbevolking en terreur. Meestal lieten de Duitsers het bestuur van deze voorportalenv an de dood over aan een Joodse Raad, en de ordehandhaving aan een Joodse politiemacht. Hoe gingen deze bestuurders om met hun verantwoordeijkheid? Hoe konden ze beslissingen nemenen die vaak duizenden van hun medemensen een wisse dood in dreven? Corni schetst, met gebruikmaking van talloze, vaak nog onbekende dagboeken en herinneringen, een uiterst levendig en schrijend beeld van het dagelijkse leven in de getto's. Er zijn veel persoonlijke documenten uit de getto's bewaard gebleven, opvallend vaak geschreven door vrouwen. Schrijven was in deze omstandigheden vaak een teken van verzet, een ultieme poging om nog een laatste restant van menselijke waardigheid te behouden in een door en door ontmenselijkte omgeving. 'Dagboeken en herinneringen uit de getto's bleken een uitzonderlijk waardevolle bron van informatie (...). Alleen op die wijze kunnen we de werkelijkheid vatten van de wereld van de getto's, een wereld die tintelt van het leven en van de tegenstellingen'. Gustavo Corni, hoogleraar aan de Unversiteit van Trento.RecensiesOver de vernietigingskampen van de nazi's zijn boekenplanken vol geschreven. De getto's, die Hitler vrijwelk direct na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog liet inrichten, zijn daarentegen veel minder onderwerp van studie geweest. De Italiaanse historicus Gustavo Corni, een in Nederland niet zo bekend maar internationaal gerespecteerd Holocaustdeskundige, gaf deze 'voorportalen van de dood' in 2001 aandacht met een imposant boek. Hij put uit tal van overgeleverde autobiografische schetsen, dagboekaantekeningen en naoorlogse herinneringen en schetst het beeld van een gruwelijke wereld, waarin de Duitsers kat en muis speelden met de Joden. De Joden werden zelf belast met het bestuur van de getto's, wat tot gruwelijke dilemma's en veel wroeging leidde. Corni schreef een accurate een aangrijpende stuedie, die weliswaar laat maar terecht in het Nederlands is vertaald.
31-10-2008
Nederlands Dagblad
De getto's van Hitler. Stemmen uit een belegerde samenleving 1939-1944

De auteur, hoogleraar contemporaine geschiedenis in Italië schetst een beeld van het leven in de getto's die de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog inrichtten om hun niet-welgevallige bevolkingsgroepen te isoleren en uiteindelijk te vernietigen.
08-10-2008
Reformatisch Dagblad
'De getto's van HItler. Stemmen uit een belegerde samenleving, 1939-1944' door Gustavo Corni.
Verder lezen

Blauwbeer uit Zwolle

Logo Blauwbeer

Blauwbeer Boeken specialiseert zich voornamelijk in non-fictie over diverse onderwerpen.
De foto's van de boeken zijn altijd van de exemplaren die aangeboden en geleverd worden. De aangegeven verzendkosten zijn volgens de tarieven van PostNL (verhoogd per 1-1-2019) of DHL (eveneens verhoogd per 1-1-2019) en gelden bij leveringen in Nederland. De boeken worden stevig verpakt. Van de zending krijgt u een volgnummer zodat u deze kunt volgen op internet. Andere verzendmethoden zijn op verzoek natuurlijk ook mogelijk.
Verzendkosten naar een huisadres in Belgie met DPD: € 6,50.
Versandkosten Deutschland auf Anfrage.
Betaling vooraf via bankoverschrijving of PayPal. Verzending vindt meestal plaats op de eerstvolgende werkdag na ontvangst van de betaling.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Corni, C. - De getto's van Hitler - stemmen uit een belegerde samenleving 1939-1944 [ isbn 9789080885820 ] Corni, C. - De getto's van Hitler - stemmen uit een belegerde samenleving 1939-1944 [ isbn 9789080885820 ]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Blauwbeer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Blauwbeer
  • Na uw bestelling ontvangen u en Blauwbeer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Blauwbeer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Blauwbeer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.