Guéno, J.-P. Lhéritier, G. - Verlaine in de gevangenis

Schrijver:
Titel: Verlaine in de gevangenis
ISBN: 9782072482342
Taal: Nederlands
Uitgever: Gallimard
Bijzonderheden: 2013, 1e druk, gebonden met stofomslag, nieuwstaat
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boek, dat het resultaat van de tentoonstelling met dezelfde naam is, stelt voor een van de meesterstukken van Verlaine, Cellulairement (Celsgewijs), vanuit een nieuw standpunt te begrijpen. Het boek handelt inderdaad over de kwestie van de vier belangrijke “gevangenissen” van Paul Verlaine. Zijn uiterlijk, dat hij lelijk voelt, toegevoegd aan de echte stichtende trauma van zijn broers en zus “in bokalen”! Existentiële opsluiting, waaruit blijkt dat hij verscheurd is tussen de fascinatie van de hel en de roep om genade; zijn grenzeloze verslaving aan absint en zijn gevangenschap in België te Bergen na zijn poging tot moord op Arthur Rimbaud.
Dit boek biedt tevens een perfect nadenken over de creatieve daad en zijn rechtsgebieden, zijn oorsprong maar ook de complexiteit ervan.
Facsimile’s, zeldzame foto’s, tekeningen en originele schilderijen, waaronder enkelen nooit eerder werden gepubliceerd, vullen een reis met de arme Lélian.
Dan is er de tekst van Jean-Pierre Guéno, vol gevoeligheid, nabijheid, genegenheid, doortrokken van zachte empathie, een ode aan onze verdoemde broeders, aan alle vervloekte dichters die de aarde heeft gedragen.
Nieuwstaat, steekt nog in uitgeversfolie.
Verder lezen

't boekenmagazijn

't boekenmagazijn uit Kuringen

Logo 't boekenmagazijn

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden vanuit Vlaanderen via Bpost, DPD of Kiala en vanuit Nederland via post.nl Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden.
Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs.
Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Guéno, J.-P.  Lhéritier, G. - Verlaine in de gevangenis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij 't boekenmagazijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.