Manvell, Roger / Heinrich Fraenkel - Het Juli komplot

Schrijver:
Titel: Het Juli komplot
Taal: Nederlands
Uitgever: H.J. Paris - Amsterdam, 1e druk, 1965.
Bijzonderheden: Hardcover boek met stofomslag, geïll., 247pp. - in prima staat ( ongelezen ? )
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland)
Meer info:
DE SAMENZWERING. De plannen waren er al vóór de oorlog. Churchill was een van de eersten die ervan wist. Een schoolkameraad uit Eton lichtte Halifax in. Ook Himmler was ruim vóór de aanslag op de hoogte, kende zelfs enkele namen. Toen de aanslag maar uitbleef zei een van de eerste komplotteurs: 'Het lijkt wel of de generaals op Hitlers persoonlijke orders wachten om te beginnen...

DE AANSLAG. Dan op 20 juli komt graaf von Stauffenberg in Hitlers hoofdkwartier, Het Wolvennest. Hij had maar één oog, één arm en in zijn aktetas een bom. Met uitzondering van Hitler zelf was hij de enige werkelijk doortastende figuur in dit drama. De bom ontplofte, maar Hitler bleef leven. Pas dertien uur later sprak hij voor de radio. Hij noemde de samenzweerders 'misdadig dom' en hij was er, zonder dat hij het wist, niet zo ver naast.

ARRESTATIE, BERECHTING EN EXECUTIE. In Parijs lukte het de samenzweerders 1200 leden van de Gestapo en SS te arresteren zonder dat één schot gelost werd. Onzeker of Hitler nog in leven was, aarzelde de Duitse bevelhebber in Frankrijk. Hij vroeg de samenzweerders met hem te dineren en hun gevangenen vrij te laten. Op hun beurt borrelden de komplotteurs weer met de SS-generaal, die zij vrij lieten, om te laten zien, dat zij geen rancune voelden. Toen werd in enkele uren deze grandioze comedie tot een grimmig drama.
Op bevel van de vileine clown Himmler werden 7000 arrestaties verricht. Een admiraal, drie veldmaarschalken, vijf luitenant-generaals, werden na een waanzinnige schijnvertoning voor de 'bloedraad' van Freisler met duizenden kleinere samenzweerders geëxecuteerd. Een aantal van hen door ophanging aan vleeshaken, anderen overleefden de pijnbank niet, weer anderen poogden - vaak op afgrijselijke wijze mislukt - zelfmoord te plegen. Goebbels liet de gruwelijkste executies op de film vastleggen.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.64 euro
Boek boven de 350 gram 4.40 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.05 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 3.03 euro
Boek boven 350 gram 5.05 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.70 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.