SCHENDEL, ARTHUR VAN (1874 - 1946) - Jan Compagnie [1e druk 193

Schrijver:
Titel: Jan Compagnie [1e druk 1932)
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Rottterdam. 1932. Eerste druk. Gebonden (harde band). Oranjegeel linnen band met dito kleur schutbladen.
Bijzonderheden: Rug licht verschoten met enkele vochtvlekken. Band ietwat scheef. Net exemplaar. In prima staat.
Prijs: € 28,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
SCHENDEL, ARTHUR VAN (1874 - 1946)
Jan Compagnie

Nijgh & Van Ditmar, Rottterdam. 1932. Eerste druk. Gebonden (harde band). Oranjegeel linnen band met dito kleur schutbladen.
286 pp. 16,25 x 21 x 3,5 cm. 728 gr. Bandontwerp door J. Denijs.

Historische roman die zich deels in Indië afspeelt over het koopmansleven in de VOC.

Een uitvoerige schildering van het bonte leven uit de eerste tijden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie opgebouwd uit vier stukken. Eerst wordt het jonge Amsterdam beschreven met zijn reilen en zeilen. Op de voorgrond Jan de Brasser, een levenslustige, overmoedige jonge man, die naar de Oost trekt. Daarna is West-Java het toneel. En tussen al die figuren van Inlanders, Chinezen, Engelsen en Hollanders, weer De Brasser, soldaat, korporaal, sergeant. In het derde deel de verovering met zwaard en vuur van de Molukken om méér peper en méér kruidnagelen naar Europa te kunnen zenden. En ook hier weer staat Jan de Brasser centraal nu als vrij man, grondbezitter, planter, koopman, die met overleg en hard werken zich een vermogen bijeengaart. En tenslotte Amsterdam jaren later, woeliger, machtiger, bonter, rijker, waar de oude De Brasser is teruggekeerd.

Rug licht verschoten met enkele vochtvlekken. Band ietwat scheef. Net exemplaar. In prima staat.

BOOKNUMBER: 6056
Verder lezen

Willy Demacker Books

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Meer boeken en ook vinyl treft u aan op mijn website

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

SCHENDEL, ARTHUR VAN (1874 - 1946) - Jan Compagnie [1e druk 1932) SCHENDEL, ARTHUR VAN (1874 - 1946) - Jan Compagnie [1e druk 1932)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.