HOEKENDIJK, BEN - Zeekoorts. Maritieme verhalen.

Schrijver:
Titel: Zeekoorts. Maritieme verhalen.
ISBN: 9789059610279
Taal: Nederlands
Uitgever: Alkmaar De Alk & Heijen 2004, 2e druk 9789059610279
Bijzonderheden: Paperback / softback 160pp. in goede staat
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Zeekoort is een bundel verhalen van Ben Hoekendijk, de bekende Nederlandse zeezeiler en watersportjournalist. Hij voer alleen rond de veertien kapen van Engeland, Wales en Schotland. Er waren tegenslagen: een stranding in de haveningang van Amble, vermoeidheid en eenzaamheid, maar ook grote voldoening met het bereiken van je doel, schitterende natuur en het krachtenspel van zeilen, wind en zee. Ben neemt ons ook mee naar Noorwegen en Shetland, naar het diepe zuiden, de Azoren, en overal ontmoet hij mensen. Interessante, kleurrijke en waardevolle mensen. Een kleine, houten BM was de eerste boot van de Nederlandse zeezeiler en watersportjournalist. Toent deze op het IJsselmeer omsloeg tijdens een zeiltocht, kostte het hem bijna zijn leven. Maar Ben Hoekendijk was en is bevlogen van zeilen en al spoedig maakte de BM plaats voor een grotere boot. Hij trok nu ook buitengaats, voer naar Spanje en Engeland en later ook de Middellandse Zee. Het boek is tweedelig: in het eerste deel beschrijft hij een aantal reizen, wedstrijden en belevenissen. Interessant is dat deze verhalen nagenoeg alle op eigen ervaring berusten. De stijl van de verhalen is kort, duidelijk, onderhoudend en soms ook spannend. In het tweede deel beschrijft hij de belevenissen van een soloreis rond Engeland-Schotland met zijn Victoire 933. Een kaart als illustratie.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

HOEKENDIJK, BEN - Zeekoorts. Maritieme verhalen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.