Schierbeek, Ber - Het boek ik

Schrijver:
Titel: Het boek ik
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, De Bezige Bij
Bijzonderheden: 1965. 4de druk. Paperback, 194 pag., LRP 110, Goed, omslag stukje cellofaan los
Prijs: € 6,70 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dat Het boek ik in het begin van de 50-er jaren insloeg als een bom is literairhistorisch inmiddels wel vastgesteld, maar dat het ook iets met de atoombom te maken had werd nauwelijks opgemerkt. En toch maakt Schierbeek dat de lezer al vanaf de eerste alinea duidelijk, als hij zegt: "...het grote splijten is begonnen en de splitsomachie zet zich in ons voort..." Men mag deze experimentele roman dan ook rustig als een soort anti-evangelie beschouwen of -om een ander bijbels beeld te gebruiken- als een verscheurende Pinksterboodschap voor een nieuwe tijd waarin de Heilige Geest ver te zoeken is. De geest die de bewogen auteur doet spreken kent echter ook vele tongen en talen, en juist in 1984 klinkt veel daarvan ons minder vreemd in de oren dan in de tijd van toen. Bert Schierbeek is zijn tijd ver vooruit geweest: met Het boek ik kan dat zonder meer worden vastgesteld. (NBD|Biblion recensie, Aldert Walrecht)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schierbeek, Ber - Het boek ik Schierbeek, Ber - Het boek ik

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ProvHof

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ProvHof
  • Na uw bestelling ontvangen u en ProvHof een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ProvHof vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ProvHof kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.