MacDonald, Sarah - HOLY COW

Schrijver:
Titel: HOLY COW
ISBN: 9789045851327
Taal: Nederlands
Uitgever: Mouria, Amsterdam
Bijzonderheden: 2005, paperback, 319 pagina's, formaat 12,5x20 cm
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
'Eén ding kan ik u wel vertellen, mevrouw. U bent terug in India om eens flink wakker geschud te worden.U zult hier dansen met de dood en herboren worden. Uw karma zal zo veel schakeringen hebben als een kameleon...' Na een rugzakvakantie door India besluit de 21-jarige Sarah MacDonald dat ze het land uit de grond van haar hart haat. En wanneer een bedelaar op het vliegveld haar hand leest en volhoudt dat ze op een dag terug zal keren - uit liefde - houdt ze India echt helemaal voor gezien. Elf jaar later komt de voorspelling echter uit. Wanneer haar grote liefde naar New Delhi is overgeplaatst, geeft zij haar baan als radio-dj in Sydney op om haar verloofde te volgen naar de meest vervuilde stad op aarde. Het is het ultieme offer dat ze bovendien bijna met haar leven bekoopt. Want na een vervloeking door een rondtrekkende Saddhoe loopt ze een dubbele longontsteking op. Die overleeft ze, maar niet dan nadat ze een paar ernstige vragen over haar eigen sterfelijkheid, innerlijke leegte en vroegtijdige haaruitval onder ogen heeft moeten zien. Zo vindt Sarah MacDonald in het land waarvan ze aanvankelijk gruwt, antwoord op haar vragen over leven en dood. Ze toont ons een caleidoscopisch beeld van een overrompelend land vol bijgeloof en vervoering, waarbij ze ook nog wordt geholpen door de Dalai Lama, een heuse godin en een stelletje Bollywoodsterren.
De Australische Sarah MacDonald reist in 1988 rond in India, vindt het er vreselijk en besluit er nooit meer terug te keren. Maar als ruim tien jaar later haar vriend als correspondent voor Australian Broadcasting in New Delhi wordt gestationeerd, geeft ze haar carriere op, reist hem na en gaat er wonen. Na een vervloeking door een sadhu, een figuur die zich insmeert met de as van de doden en uit mensenschedels drinkt, wordt Sarah ernstig ziek en gaat bijna dood. Hierna besluit ze rust te vinden op de enige plek in India waar dat kan: 'in mezelf'. Sarah onderzoekt het religieuze landschap van India, geeft beschrijvingen van haar observaties van religieuze gebruiken, geloof en bijgeloof en haar zoektocht naar zelfontplooiing en zielenheil. Ook schrijft ze over ontmoetingen met Bollywoodsterren. Aan het eind van het boek, enkele jaren later, keren zij en haar vriend terug naar Australië. Dit vlot leesbare debuut van Sarah MacDonald, geschreven met een humoristische ondertoon, is vooral een must voor lezers die India hebben bezocht of van plan zijn te bezoeken. Het boek is enigszins vergelijkbaar met 'Are you experienced?' ('Ben je ervaren?') van William Sutcliffe.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,87, tot 50 gram 1,74, tot 100 gram 2,61, tot 350 gram 3,48, tot 2 kg 4,35, brievenbuspakje 4,35. Postpakket tot 10 kg 6,95, tot 30 kg 13,25. Via UPS tot 20 kg 4,30 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,45, tot 50 gram 2,90, tot 100 gram 4,35, tot 350 gram 8,70, tot 2 kg 12,60. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,80, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 13,32 (afhalen bij UPS afhaalpunt). Mijn verzenddagen zijn de maandag en de donderdag m.u.v. spoedbestellingen zoals bijv. lezen op vakantie, in het ziekenhuis of voor verjaardagen. Graag melden a.u.b. IK VERZEND MIJN BOEKEN ALLEEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
ATTENTIE VOOR VERENIGINGEN!
Eenvoudig en goedkoop drukken van uw clubblad, programmablad, periodiek, reklamefolder enz. Wij drukken alleen in zwart,op A4 formaat (gevouwen A5). Wij drukken van de door u aangeleverde originelen. Prijzen zijn exklusief BTW en inklusief bezorging in heel Nederland. Stuur uw bestaande boekje op en vraag een vrijblijvende offerte. Wij drukken bijvoorbeeld mailings, folders,clubbladen voor sport- en cultuurverenigingen, programmabladen voor Oranjeverenigingen.
AlcoPrint,
Churchilllaan 21,
3844BK Harderwijk,
Telefoon 0341-416280,
Mobiel 06-22970438
Email: a.hengeveld@online.nl,
Website: www.drukkerij-alco.com
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

MacDonald, Sarah - HOLY COW MacDonald, Sarah - HOLY COW

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.