Nieuwendijk, Rob van den - Amerikanen ondergronds. De ontsnappi

Schrijver:
Titel: Amerikanen ondergronds. De ontsnapping van een Amerikaanse vliegtuigbemanning in de hongerwinter van 1944/1945 uit bezet Nederland.
ISBN: 9789080252516
Taal: Nederlands
Uitgever: Buijze Boek
Bijzonderheden: 1995, gebonden, stofomslag, 120 blz. goed
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In de Tweede Wereldoorlog riskeerden geallieerde vliegtuigbemanningen met het uitvoeren van bombardementsvluchten boven Duitsland hun leven. De bombardementen waren noodzakelijk om vijandelijke doelen te vernietigen, in het bijzonder ook de Duitse olie-industrie, en om de heerschappij in de lucht te veroveren. De bemanning van het "Vliegend Fort", waarover dit boek gaat, keerde van zo'n bombardementsvlucht terug, toen een noodlanding in bezet Nederland moest worden gemaakt. Na de spectaculaire noodlanding verschijnen vrijwel onmiddellijk de eerste "helpers". Vanaf dat moment is "Amerikanen Ondergronds" óók het verhaal van Nederlanders, die hun leven riskeerden om de oorlogsvliegers te helpen en daarbij nog groter gevaar liepen, dan de Amerikanen zelf. Immers, zouden de Duitsers de Amerikanen te pakken krijgen, dan wachtte hen krijgsgevangenschap. Wie betrapt werd op hulpverlening aan Amerikanen, moest echter rekenen op de doodstraf. Een gewond bemanningslid werd krijgsgevangen gemaakt. Alle overige bemanningsleden bleven uit handen van de Duitsers en ontsnapten zo uiteindelijk naar bevrijd gebied. In "Amerikanen Ondergronds" doet Rob van den Nieuwendijk na uitgebreid onderzoek verslag van een haast ongelooflijke, maar waar gebeurde geschiedenis.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België en Duitsland zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Brievenbuspost wordt verzonden met postnl, binnenlandse pakketpost met DHL, maar anders mogelijk op aanvraag.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nieuwendijk, Rob van den - Amerikanen ondergronds. De ontsnapping van een Amerikaanse vliegtuigbemanning in de hongerwinter van 1944/1945 uit bezet Nederland.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.