Meester, Mariët - De mythische oom

Schrijver:
Titel: De mythische oom
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers (2012)
Bijzonderheden: Nieuw, 3e druk. Handtekening en opdracht mogelijk.
Beschikbaar: 23 exemplaren
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 2,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De Amerikaanse oom van Mariët Meester leed aan een ernstige vorm van leukemie. Hij overleefde dankzij een stamceltransplantatie, waarbij zijn broer – de vader van de schrijfster – de donor was. In De mythische oom verdiept zij zich in het leven van haar oom, zijn pioniersbestaan in de VS, zijn allesoverheersende geloof en zijn bijzondere genezing.

Tijdens haar verblijf in het stadje Lynden, waar de helft van de bevolking van Nederlandse afkomst is, neemt ze deel aan alle activiteiten van haar familie, inclusief de lange zondagse kerkdiensten. Scènes uit het levensverhaal van haar oom worden afgewisseld door Meesters eigen ervaringen in het Amerika van nu. Ze ontdekt hoezeer het orthodoxe geloof het leven van de Nederlandse Lyndenieten beheerst.

(...) Die afwisseling van observatie en reflectie geeft het boek een mooie, vanzelfsprekende golfslag. Meesters verhaal over de diepgelovige oom in wiens bloed haar vader mee ruist, is goed geschreven en meeslepend. Het drama diende zich vanzelf aan in de laatste week van Meesters verblijf. Alsof God op de valreep toch even woedend van zich deed horen - een passend slot, dat de schrijfster zomaar cadeau kreeg.
Aleid Truijens in de Volkskrant
Verder lezen

Mariët Meester uit Amsterdam

Logo Mariët Meester

Verkooppunt voor boeken van Mariët Meester die in de boekhandel niet of nauwelijks te verkrijgen zijn. Op aanvraag gesigneerd en eventueel met opdracht. Alle boeken in nieuwstaat.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meester, Mariët - De mythische oom

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Mariët Meester

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Mariët Meester
  • Na uw bestelling ontvangen u en Mariët Meester een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Mariët Meester vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Mariët Meester kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.