Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Meester, Mariët - De mythische oom

Schrijver:
Titel: De mythische oom
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers (2012)
Bijzonderheden: Nieuw, 3e druk. Handtekening en opdracht mogelijk.
Beschikbaar: 23 exemplaren
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:
De Amerikaanse oom van Mariët Meester leed aan een ernstige vorm van leukemie. Hij overleefde dankzij een stamceltransplantatie, waarbij zijn broer – de vader van de schrijfster – de donor was. In De mythische oom verdiept zij zich in het leven van haar oom, zijn pioniersbestaan in de VS, zijn allesoverheersende geloof en zijn bijzondere genezing.

Tijdens haar verblijf in het stadje Lynden, waar de helft van de bevolking van Nederlandse afkomst is, neemt ze deel aan alle activiteiten van haar familie, inclusief de lange zondagse kerkdiensten. Scènes uit het levensverhaal van haar oom worden afgewisseld door Meesters eigen ervaringen in het Amerika van nu. Ze ontdekt hoezeer het orthodoxe geloof het leven van de Nederlandse Lyndenieten beheerst.

(...) Die afwisseling van observatie en reflectie geeft het boek een mooie, vanzelfsprekende golfslag. Meesters verhaal over de diepgelovige oom in wiens bloed haar vader mee ruist, is goed geschreven en meeslepend. Het drama diende zich vanzelf aan in de laatste week van Meesters verblijf. Alsof God op de valreep toch even woedend van zich deed horen - een passend slot, dat de schrijfster zomaar cadeau kreeg.
Aleid Truijens in de Volkskrant
Verder lezen

Mariët Meester uit Amsterdam

Logo Mariët Meester

Verkooppunt voor boeken van Mariët Meester die in de boekhandel niet of nauwelijks te verkrijgen zijn. Op aanvraag gesigneerd en eventueel met opdracht. Alle boeken in nieuwstaat. Geen verzendkosten.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meester, Mariët - De mythische oom