Woerden (1947), Henk van - Moenie kyk nie - Schetst de lotgeval

Schrijver:
Titel: Moenie kyk nie - Schetst de lotgevallen van een Nederlandse familie die in de jaren vijftig naar Zuid Afrika emigreert..
ISBN: 9789038884035
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, pb 159 pag. met Verklarende woordenlijst
Bijzonderheden: 1994, 3e druk (1993¹)
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ondanks de Zuidafrikaanse titel is dit boek een in het Nederlands geschreven werk van een Nederlandse auteur. De hoofdpersoon van het verhaal emigreert, vanuit het Nederland van de jaren vijftig, naar Zuid-Afrika. Daar sterft zijn moeder, raakt zijn broer in psychische moeilijkheden en van lieverlede blijft de hoofdpersoon steeds eenzamer en geïsoleerder achter. Ten slotte keert hij, na een opleiding in de kunsten, terug naar Nederland. Dit debuut van de beeldende kunstenaar Henk van Woerden (1947) is een briljant geschreven prozaverhaal. Alle zinnen tintelen en fonkelen, en het verhaal staat vol poëtische one-liners die je op de tong kunt proeven en herproeven. Het verhaal is aangrijpend maar nergens larmoyant. De beeldende wijze van schrijven en het virtuoze taalgebruik verheffen de op zichzelf niet opzienbarende geschiedenis tot een prachtig stuk proza. Naast de psychologische scherpte is ook de behandeling van de apartheid een belangrijk, zij het niet overheersend element in dit boek. Werd genomineerd voor de Libris-literatuurprijs.
Verder lezen

Ponsava Books

Ponsava Books uit Leidschendam

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een email die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Woerden (1947), Henk van - Moenie kyk nie - Schetst de lotgevallen van een Nederlandse familie die in de jaren vijftig naar Zuid Afrika emigreert..

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.