Harry Tummers / Toon. den Brok / Rien van den Brand - Kathedraa

Schrijver:
Titel: Kathedraal van de Peel - De rijkste kerk van Nederland
Uitgever: , picture, 2015
Bijzonderheden: Gebonden, Hardcover met omslagwikkel compleet. 254 pagina's, Formaat 270mm x 340mm. nieuw in cellofaan. ISBN 9789073187511.
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
De unieke collectie Middeleeuwse beelden in de Sint Petrus'Banden kerk van Venray is de aanleiding geweest voor de uitgave van dit boek. Uniek omdat geen andere kerk in Nederland een dergelijke collectie bezit. Zelfs binnen Europa is deze verzameling uitzonderlijk te noemen. Het merendeel van de maar liefst wijftig bewaard gebleven beelden stamt uit de vijftiende en zestiende eeuw en is van hoge kwaliteit . Natuurlijk komen niet alleen de beelden aan bod. Ook de andere schatten van de kerk zijn uitgebreid vastgelegd. De schitterende preekstoel, nauwelijks beschadigd tvoorschijn gekomen uit de ruine na de oorlog, de eikenhouten biechtstoelen, het kostbare gouden en zilveren vaatwerk, zwaar geborduurde kazuifels. Het prachtige Marianum in het centrum van de kerk. Maar ook de mooiste lokaties in het monumentale, op een na hoogste kerkinterieur van Nederland, zijn in het licht van de erlangs strijkende zon sfeervol gefotografeerd. Bouwkundige details als maaswerken en kraagstenen zijn gedetailleerd opgenomen. De door de Venrayse kunstenaar Petran Vermeulen geschilderde kruiswegstaties zijn op groot formaat afgebeeld. De doopkapel is in volle glorie gefotografeerd. Evenals de elders verworven altaren die sfeervol in het kaarslicht staan. Maar ook het Mariaretabel, dat zich thans in Tongeren bevindt en het Petrusretabel, opgesteld in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken, beiden oorspronkelijk afkomstig uit Venray, zijn in dit prachtboek opgenomen. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit zo unieke monument van de Peel met al haar kunstschatten mooi tot haar recht te laten komen. Ook wordt de geschiedenis van de kerk beschreven en in beeld gebracht met veel historische foto's. U heeft met dit boek een volledig en spectaculair document over het mooiste Venrayse monument in uw bezit.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harry Tummers / Toon. den Brok / Rien van den Brand - Kathedraal van de Peel - De rijkste kerk van Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.