Steen, J. van den - Geuze en Kriek . ( De champagne onder de bi

Schrijver:
Titel: Geuze en Kriek . ( De champagne onder de bieren . ) Geuze en kriek: ze zijn geschapen voor fijnproevers. Van zuur tot zoet, van lichtamber tot dieprood: met hun subtiele smaken en bonte kleuren hebben ze een trouwe ‘fanclub’ veroverd. -
ISBN: 9789058264107
Taal: Nederlands
Uitgever: Davidsfonds .
Bijzonderheden: Gebonden als nieuw met harde kaft - 2616 - 1e dr 2010 - 176 p - 1370 gr - 26x30 cm
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Jef van den Steen durft ze de champagnes onder de bieren noemen. In dit stijlvolle, maar bruisende bierboek ontdekt u waarom.
Geuze en kriek. De champagne onder de bieren neemt u mee naar de tonnenmagazijnen waar het bier op hout gist en rijpt. U maakt kennis met de rijke geschiedenis van lambik, meerts, faro, geuze en kriek. Jef van den Steen wijdt u graag in in de brouwgeheimen achter de fijnste en de fruitigste onder de Belgische bieren:. En dan maar proeven!
Komen aan bod: Belle Vue, Boon, Cantillon, De Cam, De Keersmaeker, De Troch, Drie Fonteinen, Girardin, Hanssens, Lindemans en Timmermans uit het Pajottenland en Bockor en Van Honsebrouck uit West-Vlaanderen.
De vele schitterende foto’s van Andrew Verschetze tonen wat zich achter het bieretiket afspeelt. En wat te denken van exclusieve recepten met de Pajottenlandse bieren? Wie smelt er niet voor ijs met Schaarbeekse krieken? Wie watertandt er niet van sappig gebraden kalfsvlees met geuze?

In zijn derde grote bierboek - na 'Trappist' en 'Abdijbieren'* - spit de auteur het verleden uit van de geuze- en kriekbieren, alsook van de dertien huidige brouwerijen en stokerijen. Vrij uitputtend, met gebruik van historische bronnen, beschrijft de auteur de geschiedenis van deze spontaan gegiste, 'wilde' bieren. Je merkt al vlug dat zijn voorkeur uitgaat naar de traditionele bereidingswijzen, dus naar wat sinds 1997, toen het EU-label 'Gegarandeerde Traditionele Specialiteit' werd verworven, de 'oude' geuze en kriek heet. Toch blijft dit een vrij neutraal boek waarin het enthousiasme voor de 'champagne onder de bieren' de boventoon voert. Omdat de auteur soms behoorlijk diep graaft in de bedrijfsgeschiedenis, genealogie en technologie, vergt het wel enige inspanning van de lezer. De tekst wordt opgefleurd door grote kleurenfoto's. Vooral de foto's van brouwketels en koelschepen maken indruk. Dit iets breder dan A4, stevig uitgevoerde en mooi vormgegeven boek eindigt met enkele aantrekkelijke recepten en een korte bibliografie. Geen register. Tweekolommendruk.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad . IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A ) L.M.F.Ottens . 1069 VM : info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Steen, J. van den - Geuze en Kriek . ( De champagne onder de bieren . ) Geuze en kriek: ze zijn geschapen voor fijnproevers. Van zuur tot zoet, van lichtamber tot dieprood: met hun subtiele smaken en bonte kleuren hebben ze een trouwe ‘fanclub’ veroverd.  - Steen, J. van den - Geuze en Kriek . ( De champagne onder de bieren . ) Geuze en kriek: ze zijn geschapen voor fijnproevers. Van zuur tot zoet, van lichtamber tot dieprood: met hun subtiele smaken en bonte kleuren hebben ze een trouwe ‘fanclub’ veroverd.  -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.