Cottrell, Leonard - Verdwenen steden

Schrijver:
Titel: Verdwenen steden
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum, Het Spectrum, 1962, Prismaboeken, Utrecht-Antwerpen
Bijzonderheden: pocket, 220 blz, in redelijke staat, slijtage aan rug, blz vergeeld, met enkele zwart-wit foto's
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De schrijver zegt in zijn voorwoord, dat hij ditmaal meer wil onderhouden dan onderrichten. Hoewel de popularisatie van wetenschap hier volledig tot haar recht komt, is de opzet toch: allereerst onderhoudend en avontuurlijk te vertellen; iets wat de radio- en televisiereporter Cottrell natuurlijk in het bloed zit. Al na een paar bladzijden bemerkt de lezer, hoe goed de schrijver in deze opzet geslaagd is. De steden die hij beschrijft liggen verspreid over de aardbol en over de eeuwen, en vele zijn er bij waarvan de lezer wellicht nooit gehoord heeft. We beleven in dit spannende boek hoe uit de overwoekerde puinhopen van Mesopotamië en Klein-Azië, uit de aslagen van Pompeii, uit de jungle van Ceylon en uit de oerwouden van Peru eeuwenlang verzonken steden opduiken, hoe bij toverslag hun vroegere bewoners oprijzen en weer beginnen te handelen en te spreken: koningen, priesters, kooplui, ambachtslieden. We zien hen weer staan midden in hun bezigheden en hun leven van alledag, waarvan we tot nu toe nauwelijks iets wisten, we beleven hun vreugden en zorgen mee, en stellen verbluft vast hoe weinig de tijd eigenlijk telt, omdat de mens in wezen overal en altijd dezelfde geweest is. we leven ook mee met de opwinding van de ontdekkers bij het archeologische puzzel-spel, waarbij stukje voor stukje ontdekt wordt en op zijn plaats gelegd, tot uit de ruines en moeizaam ontcijferde inscripties en volledig beeld van een verdwenen cultuur zich samenvoegt. De citaten uit de boeken van de ontdekkers en uit geschriften van de oude volken zelf verlenen het boek een extra levendige noot. Het is boeiend en spannen geworden, onderhoudend in de eerste plaats, maar wetenschappelijk gefundeerd en leerzaam.
Verder lezen

Bladaaltje uit Andel

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cottrell, Leonard - Verdwenen steden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Bladaaltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Bladaaltje
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Bladaaltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Bladaaltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Bladaaltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.