Russell, B. - Geschiedenis van de westerse filosofie / vanuit d

Schrijver:
Titel: Geschiedenis van de westerse filosofie / vanuit de politieke en sociale omstandigheden van de Griekse Oudheid tot in de twintigste eeuw
ISBN: 9789021589961
Taal: Nederlands
Uitgever: Servire
Bijzonderheden: 2000, Gebonden, 924 pagina's stofomslag ontbreekt verder net exemplaar
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geschiedenis van de westerse filosofie is een beroemd boek van een beroemd auteur. Het vormt een indrukwekkend panorama van het menselijk denken over de grote levensvragen. In één grootse en geslaagde greep schildert Russell de geschiedenis van de filosofie van de oudste tijden tot in de twintigste eeuw. Kenmerkend voor de auteur is, dat hij het denken niet als een geïsoleerd verschijnsel opvat, dat zich in studeerkamers of aan universiteiten afspeelt. Hij plaatst het uitdrukkelijk in de context van de steeds veranderende politieke en sociale omstandigheden in de maatschappij. Russell's superieure kennis van zaken, zijn zeldzaam vermogen tot de kern van de zaak door te dringen, en zijn heldere, meeslepende stijl, hebben van dit boek het klassieke standaardwerk gemaakt, dat zich laat lezen als een reeks boeiende verhalen, maar ook dienst doet als naslagwerk. Bertrand Russell (1872- 1970),'filosoof, schrijver, ethicus en politiek activist, was een van de grootste geesten van zijn tijd. Hij liet zijn sporen na op vele terreinen, maar was wellicht in de eerste plaats filosoof. Hij verrichtte pioniersarbeid op het terrein van de logica. Zijn auteurskwaliteiten werden in 195o geëerd met de Nobelprijs voor literatuur. In zijn Geschiedenis van de westerse filosofie vatte hij de inzichten samen die hij in een lang werkzaam leven had verworven. Ook in ons land werd dit werk al snel om zijn bijzondere kwaliteit gewaardeerd. De vertaling is onlangs geheel herzien. Deze editie bevat een nieuw Voorwoord door Bert Keizer, arts en filosoof. 'Je kunt uiteindelijk alleen zelf je leven inrichten. Maar deze indrukwekkende 'Geschiedenis van de westerse filosofie' maakt dat je niet 'from scratch' hoeft te beginnen. Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen. Russell brengt 25 eeuwen verbeelding en inzicht tot leven.' René Gude, hoofdredacteur Filosofie Magazine.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Russell, B. - Geschiedenis van de westerse filosofie / vanuit de politieke en sociale omstandigheden van de Griekse Oudheid tot in de twintigste eeuw Russell, B. - Geschiedenis van de westerse filosofie / vanuit de politieke en sociale omstandigheden van de Griekse Oudheid tot in de twintigste eeuw Russell, B. - Geschiedenis van de westerse filosofie / vanuit de politieke en sociale omstandigheden van de Griekse Oudheid tot in de twintigste eeuw Russell, B. - Geschiedenis van de westerse filosofie / vanuit de politieke en sociale omstandigheden van de Griekse Oudheid tot in de twintigste eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hendrikse-boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Hendrikse-boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hendrikse-boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hendrikse-boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Hendrikse-boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.