Pars, Hans - Agter de stallen. Episodes uit het leven van de 's

Schrijver:
Titel: Agter de stallen. Episodes uit het leven van de 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool.
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool, Den Haag
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2006, 92 blz. Met foto's, facsimile's en tekeningen.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wie in Den Haag de straat achter Hotel Des Indes inloopt tot het kleine plein halverwege en daar in de hoek door een poort stapt, ondergaat een eigenaardige gewaarwording: Tussen de statige stadsbebouwing ruikt het ineens naar platteland en staan paarden te briesen in een mooie oude stal. Wanneer je vervolgens de stallen binnenloopt en de trap opgaat, kom je in een kleine kantine met zicht op een prachtige binnenmanege. Het lijkt bijna een tijdreis: de sensatie van terug-in-de-tijd is hier duidelijk voelbaar. Dit bijzondere plekje, weggestopt voor de toevallige passant, is de 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool. Ter ere van het tweehonderdjarig bestaan van deze illustere plek is deze zeer mooi verzorgde uitgave verschenen over de geschiedenis van de rijschool en daarmee samenhangend de ontwikkeling en rol van de paardensport in Nederland. De auteur heeft gedegen onderzoek verricht; er is aandacht van de ontwikkeling van de paardensport: van het militaire paard naar paardrijden als vermaak voor burgers, de aanstelling van een stadspikeur, en de huidige staat van het monument. Met zwart-witfoto's. Een mooie uitgave over een bijzondere plek voor liefhebbers van de paardensport, Hagenaars en geïnteresseerden in stadsgeschiedenis.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pars, Hans - Agter de stallen. Episodes uit het leven van de 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.