Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

McEwan, Ian - Aan Chesil Beach

Schrijver:
Titel: Aan Chesil Beach
ISBN: 9789061698166
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Bijzonderheden: 2007, 152 pp. Gebonden, met stofomslag
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw. Ian McEwan, winnaar van de Booker Prize, is een van de meest gerenommeerde Engelse schrijvers van dit moment. Zijn werk wordt wereldwijd in bijna 40 talen gepubliceerd. "Ontzagwekkend literair meesterschap", de Volkskrant. Voor Chesil Beach verkreeg McEwan de Galaxy National Award 2008.

Florence Ponting en Edward Mayhew zijn jong en nog maagd als ze voor hun huwelijksnacht aankomen bij hotel Dorset aan Chesil Beach. Tijdens het diner op hun hotelkamer loopt de spanning op. Het stel probeert zich te ontworstelen aan de pijn en verwarring over hun verleden, maar struikelt over verzwegen misverstanden en angsten die de rest van hun leven zullen gaan bepalen. Aan Chesil Beach toont hoe in een oogwenk een levensloop een andere wending kan nemen, door een gebaar dat niet gemaakt wordt of een woord dat onuitgesproken blijft.

In een hotel aan de kust van Dorset zullen de jonge Edward en Florence hun huwelijksnacht doorbrengen. Het is 1962, de seksuele revolutie moet nog komen en beiden gaan zonder ervaring deze nacht in. Bij Edward overheerst de verwachting, bij Florence de angst. Wat mooi had moeten zijn, wordt een mislukking, leidt tot een pijnlijke confrontatie en het huwelijk is al voorbij voor het goed en wel begonnen is. Geheel anders dan in zijn voorgaande roman 'Zaterdag', waarin McEwan (1949) op grootse wijze de tijdgeest in de westerse wereld na 11 september 2001 opriep, geeft hij nu in een intieme, kleine roman een beeld van de vroege jaren zestig. Een tijd bepaald door conventies, waarin over seksualiteit niet gesproken wordt. Via terugblikken op het leven van de hoofdpersonen en op de ontwikkeling van hun relatie toont McEwan hoe zij gevangen zitten in hun tijd en hoe verschillend zij in het leven staan, waardoor te laat duidelijk is dat hun verbintenis van het begin af aan een "misalliance' was. Een met grote beheersing en finesse geschreven kleinood van een der voornaamste hedendaagse Engelse auteurs.
Voor de verfilming van deze ontroerende roman schreef Ian McEwan zelf het scenario, de gerenommeerde Engelse theaterregisseur Dominic Cooke (genomineerd voor een BAFTA) tekende voor de regie. In de hoofdrollen: de Ierse Saoirse Ronan (Atonement, Ladybird) en de Britse Billy Howle (Dunkirk).
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.