Postema, H.J. - De oestervisser van Tholen

Schrijver:
Titel: De oestervisser van Tholen
ISBN: 9789061406020
Taal: Nederlands
Uitgever: De Groot Goudriaan - 1e druk, 1998.
Bijzonderheden: Hardcover boek, geïll., 136pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
: uit het leven en werk van ds. W. Baaij //

Willem Baaij was oestervisser in Tholen toen de Heere hem tot een visser der mensen maakte. God riep hem op een wonderlijke wijze tot liet predikambt. In Tholen kwam liet na onenigheid niet de kerkenraad tot een afscheiding van de gereformeerde gemeente aldaar en tot de oprichting van een vrije gemeente. In deze gemeente is ds. Baaij beroepen als predikant, na daar enkele jaren geoefend te hebben. In 1946 verhuisde hij naar de christelijke gereformeerde kerk van Alpheri aan den Rijn, die bij in 1,956 verwisselde voor de christelijke gereformeerde kerk van Doorn. Flier Is hij niet de, Doornse gemeente in 1960 overgegaan tot de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland,. In 1961 overleed ds. Baai). //

Recensie(s) :
Beknopte biografie van ds. Willem Baaij (1893-1961). Voordat hij van oestervisser tot "visser van mensen" werd geroepen, leefde hij een losbandig leven. Na zijn bekering begeerde hij het predikambt en zijn eerste preken hield hij in het Engelse Bexley, waar hij als visser veel kwam. Maar in zijn eigen kerkgenootschap bleef de kansel voor hem gesloten, waarna hij uit de Gereformeerde Gemeenten trad. Hij oefende vervolgens in de "vrije kerken" van de federatie-gemeenten, de Bakkeriaanse en Boone-gemeenten en werd predikant van een vrije gemeente van Tholen. In 1946 trad hij toe tot de Christelijke Gereformeerde Kerken, waar hij vrienden had zoals de predikanten E. du Marchie van Voorthuijsen en C. Smits, werd predikant te Alphen aan den Rijn en in 1956 in Doorn. Na een breuk met dit kerkgenootschap ging hij met het grootste deel van zijn gemeente over naar de Oud-Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Een jaar later overleed hij als oud-gereformeerd predikant. Het boek bevat onder meer een bibliografie, een literatuuroverzicht en twee preken. Met zwart-witillustraties. Dit boek is vooral voor lezers uit de Gereformeerde Gezindte en liefhebbers van de kleine kerkgeschiedenis bestemd.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

zakelijk

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.84 euro
Boek boven de 350 gram 4.50 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.25 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 3.50 euro
Boek boven 350 gram 5.80 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 7.70 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Maaszicht
    Kamer van Koophandel nummer: 82148783
    NL003646714B82
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.