Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Compan

Schrijver:
Titel: Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970
Taal: Engels
Uitgever: Schiffer Publishing Ltd Atglen PA USA 1997
Bijzonderheden: Gebonden met harde gefotografeerde kaft en met 188 pagina`s en veel foto's als NIEUW !!
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
This fascinating, detailed book provides a sweeping survey of the hats produced by the company whose name is synonymous with cowboys and the Wild West. Surprisingly, though, the John B. Stetson Company was based in Philadelphia and produced all manner of headwear. Over 500 illustrations display never-before-worn Stetson hats (men's and women's alike), hat boxes, miniature boxes, and a surprisingly large number of collectible items associated with this most famous hat company. Original research charts the development of of the company, and individuals closely related with the firm provide their memories. Hat styles from the mid-nineteenth century to the late twentieth get a review, and for those lucky enough to own one of these valuable collectibles, there are tips on how to wear and care for vintage and modern Stetsons. Values for the hats illustrated, an extensive bibliography, and an index are included.

Wanneer we denken aan het Amerikaanse Westen, denken we aan uitgestrekte vlaktes, torenhoge bergen, kuddes vee, en cowboys: beroemdste protagonisten van het Westen. Het beeld van de cowboy wordt bepaald door lasso's, laarzen, jeans, en de iconische cowboyhoed. Het idee van de cowboy hoed tovert beelden van John Wayne en Clint Eastwood films. Wanneer een cowboyhoed in je opkomt we normaal gesproken niet denken van Pennsylvania, maar misschien moeten we. Immers, was de cowboy hoed als we die vandaag kennen, met zijn brede rand en een hoge kroon voor het eerst ontwikkeld door een man genaamd John Batterson Stetson, een beroemde inwoner Pennsylvania. Hij begon zijn eerste hoed bedrijf in Philadelphia in 1865, waar hij uiteindelijk de hoed die hem beroemd-the Boss van de Plains gemaakt vervaardigd. In het creëren van de eerste cowboyhoed, is John B. Stetson zijn stempel gedrukt op de westerse iconografie.

John B. Stetson werd geboren in 1830 in Orange, New Jersey. Zijn begin was bescheiden als de zoon van een hoedenmaker en de zevende van twaalf kinderen. Een hoedenmaker of hatter was niet een gerespecteerde beroep op het moment. Hatters werden gezien als onbetrouwbaar, lui dronkaards, maar John's vastberadenheid en een goede zakelijke praktijken zou helpen veranderen dat stereotype. In zijn jeugd werd hij onderwezen in de vaardigheden van de handel en werkte voor zijn vader en broer het maken van hoeden, ze te verkopen, het kopen van grondstoffen, en het trainen van andere werknemers. Uiteindelijk Stetson plannen gemaakt om in zaken te gaan voor zichzelf, maar voordat hij kon beginnen, zijn gezondheid nam een ​​wending. Hij werd gediagnostiseerd met tuberculose en werd verteld dat hij had slechts een korte tijd te leven. John Stetson besloten om de hoed bedrijf stoppen en verken de westelijke grens voordat hij stierf. Terwijl op zijn reis maakte hij zijn weg naar St. Joseph, Missouri waar hij kreeg een baan in een steenfabriek. Resultaat zijn grote neiging voor het leiderschap, kort werd hij de manager en vervolgens een deel eigenaar. Maar zijn pech bleef, en een vloed vernietigd zijn faciliteit.

Na het verliezen van zijn baan en zijn investering, trad hij toe tot een aantal pioniers op expeditie naar Pikes Peak. Tijdens de reis, Stetson en zijn metgezellen verkregen vele dierenhuiden, maar had geen methode van hen looien. De vlaktes ze reisden door waren beroofd van bomen en mits er geen bescherming tegen stormen of het midden van de dag zon. Zij zouden de huiden om eenvoudige tenten maken om zich te beschermen tegen de elementen, maar de ruwe huid tenten zou snel moeten worden weggegooid. Stetson een oplossing gevonden in de technieken die hij had gebruikt om hoeden te maken voor de komende jaren. Hij toonde de pioniers van het proces van het maken van vilt uit de vacht van dieren die duurzaam en waterdicht zou zijn. Hij hielp zijn medereizigers maken vilten tenten die zou duren en hen te beschermen tegen de regen. Deze methode van het maken van vilt zou een hoofdbestanddeel van zijn hoeden zijn voor de komende jaren. Stetson maakte zijn eerste breedgerande vilten hoed om zijn vrienden te amuseren. Hij ontmoette een aantal belachelijk, maar omwille van zijn esthetische aantrekkingskracht en zijn vermogen om de drager tegen de elementen te beschermen, werd de afgunst van veel van zijn kennissen, waaronder zijn eerste beschermheer-een stier whacker die hem een ​​aanzienlijke vijf dollar goudstuk betaald het. Dit was de eerste Stetson hoed ooit verkocht.

Na ongeveer een jaar, had de gezondheid van Stetson's terug, dus nam hij zijn inkomsten en gingen terug naar het oosten naar de stad Philadelphia om zijn eigen hoed bedrijf te starten. Stetson had 100 dollar verliet om zijn bedrijf te starten tegen de tijd dat hij Philadelphia bereikt. Hij gebruikte dat geld om gereedschappen en bont te kopen, maar ook naar een kamer op de zevende en Callowhill huren. Stetson begon met het maken van hoeden in de stijlen die op dat moment populair waren. Hij zou zijn hoeden te verkopen aan leveranciers en winkeliers een paar tegelijk, maar hij besefte al snel dat als hij wilde om zich te onderscheiden van alle andere hoedenmakers hij zou hebben om iets anders te doen.

Stetson experimenteerde met verschillende stijlen door het maken van kleine aanpassingen aan reeds gevestigde Ones. Hij zou een extra krul toe te voegen aan de rand of wijzigen van de kroon een beetje om te creëren wat hij hoopte dat zou de volgende hit mode zijn. Hij zou zijn creaties dragen en hen te tonen om dealers om hen te overtuigen om wat voor hun winkels te bestellen, maar ze waren niet geïnteresseerd in de stijlen die hij gemaakt en geloofde dat de mode kwamen uit Europa en niet uit de geest van een eenzame hoedenmaker. Gelukkig is dit nam een ​​gunstige wending toen hij creëerde een licht vilten hoed gemaakt van een zeer fijne vacht. Terwijl het tonen van een eigenaar van de winkel zijn product, werd een klant geïnteresseerd en kocht de hoed op de plek. De eigenaar nam een ​​belang en bestelde een tiental hoeden van Stetson.


De Cowboys in het Westen werd Stetson eerste markt.
Het was zijn eerste succes, dus nam hij onmiddellijk al het geld dat hij had en kocht de mooiste vacht, kan hij toch. De hoeden Stetson gemaakt werden plotseling verkopen, maar zijn de winstmarges waren vrij laag vanwege de kosten van de vacht en het feit dat zijn hoeden detailhandel voor slechts twee dollar. Stetson zou een orde van bont elke week ontvangen en betalen up front. Op één van de dagen dat de bestelling was te wijten aan te komen realiseerde hij zich dat hij niet genoeg geld om te betalen voor de vacht hebben, maar tot zijn verbazing, de levering man liet Stetson in een week of zo te betalen voor de vacht zonder zijn zelfs vragen. Stetson was een religieus man en zag deze ongevraagde uitstel van betaling als een teken dat God zou helpen en hem te beschermen.
Verder lezen

Waterman Books uit Dordrecht

Logo Waterman Books

Na betaling ontvangt u goed verpakt en zo snel mogelijk uw bestelling,bij bestellingen boven de € 50,- betalen wij de verzendkosten (binnen Nederland) Voor pakketten via PostNL rekenen wij € 5,-

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970 Snyder, Jeffrey B. - Stetson Hats And the John B.Stetson Company 1865-1970

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Waterman Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Waterman Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Waterman Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Waterman Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Waterman Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.