Truus Stevens - Over honderd jaar is alles voorbij; brieven uit

Schrijver:
Titel: Over honderd jaar is alles voorbij; brieven uit de crisistijd 1928-1936
ISBN: 9070641755686
Taal: Nederlands
Uitgever: Zuidelijk Historisch Contact ZHC
Bijzonderheden: Gebrocheerd, 324 pags, nieuwstaat
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In haar ouderlijk huis vond Truus Stevens een doos vol brieven uit de periode 1928-1937, kort voor en tijdens de grote, wereldwijde economische crisis die begon na de Beurskrach in New York in r929. De meeste waren gericht aan haar vader, Nol Stevens, en geschreven door zijn vrienden, zijn ouders, broer, zus en verdere familieleden. Daarnaast bevatte de doos een deel van de briefwisseling tussen Truus' vader Nol en haar moeder Lien, toen nog zijn meisje en later verloofde. De ouders van Nol Stevens woonden in de Rijkebuurtstraat te Bergen op Zoom
Tezamen vormen de brieven een interessant tijdsdocument. Ze geven een beeld van hoe de crisis het leven van 'gewone' mensen beïnvloedde en hoe zij zich daaronder voelden. We kunnen als het ware over de schouders van de briefschrijvers meekijken naar hoe hun dagelijks bestaan er toen uitzag, wat ze zoal deden, hoe ze met elkaar omgingen, waarover ze dachten en wat ze belangrijk vonden. De brieven bieden een levendige kijk van binnenuit in de werelden van kleine middenstanders, kantoorpersoneel, studenten, dienstplichtige militairen, verloofden, Indië-qanqers, tuberculose¬patiënten en werklozen van die tijd.
Dit boek bevat naast een selectie uit de brieven een beknopte schets van het maatschappelijk en economisch kader waarbinnen ze geschreven zijn. Vooraf gaat een 'Ten geleide' van de hand van prof dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, waarin hij het belang van egodocumenten als brieven voor de geschiedschrijving uiteen zet
Verder lezen

Waterschans

Logo Waterschans

Waterschans boeken BEMIDDELT in de verkoop van tweedehands boeken die verband houden met de geschiedenis van Bergen op Zoom. Kopers en aanbieders komen dan ook meestal uit deze stad en omgeving. Afhalen of verzending van boeken is een zaak tussen aanbieder en belangstellende. Kijk voor nieuwe boeken ook eens op www.GeschiedkundigeKringBoZ.nl/winkel.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Truus Stevens - Over honderd jaar is alles voorbij; brieven uit de crisistijd 1928-1936

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Waterschans

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Waterschans
  • Na uw bestelling ontvangen u en Waterschans een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Waterschans vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Waterschans kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.