Bosch, A. - De 72 glazen van de Sint Janskerk in Gouda

Schrijver:
Titel: De 72 glazen van de Sint Janskerk in Gouda
ISBN: 9789059720732
Taal: Nederlands
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: Gebonden, stofomslag 176 p. 1e druk, 2008. Datum voorin.
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Er bestaan in de wereld weinig gotische kerken meer waarvan alle ramen nog voorzien zijn van gebrandschilderd glas. De St. Janskerk in Gouda is er één van: al haar vensters zijn gevuld met gekleurde ramen, bekend onder de naam "de Goudse Glazen". De 72 glazen, waarvan de meeste dateren uit de zestiende eeuw, vormen samen een uniek ensemble dat tot de hoogtepunten behoort van de Europese glasschilderkunst. In deze uitgave zijn voor het eerst alle glazen volledig in beeld gebracht, met een heldere toelichting op hun ontstaansgeschiedenis, thematiek en onderlinge samenhang. Recensie Gebrandschilderd glas is in bepaalde periodes van de geschiedenis een wijd verspreid soort schilderkunst geweest. Het is kleurecht, min of meer bestand tegen vocht en door samen voegen van kleinere stukken met l oodstrips ook grootschalig toe te passen. Na een voorwoord, een verantwoording en een inleiding en twee beknopte introducties over de geschiedenis van het gebouw (kerk) en de glasschilderkunst in de late middeleeuwen volgen 72 catalogusnummers waarin alle gebrandschilderde ramen in de St. Janskerk te Gouda worden besproken. Schenker, ontwerper/maker, datering en een redegevende verklaring geven veel informatie per raam. Er zijn in tijd en onderwerp bij elkaar horende groepen gemaakt, die in een chronologische volgorde zijn geplaatst. Tot slot een beknopte literatuurlijst, een index op naam en een verklarende woordenlijst. Goed in kleur en met detailopnamen geillustreerd. Men heeft na lezing een goed begrip van de (kunst)historische achtergrond van de glazen en de artistieke ontwikkeling, tevens de reden waarom in Gouda en waarom het ensemble daar bewaard is gebleven.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosch, A. - De 72 glazen van de Sint Janskerk in Gouda

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij gedanezaken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met gedanezaken
  • Na uw bestelling ontvangen u en gedanezaken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van gedanezaken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • gedanezaken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.