Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Peskens, R.J. - De Man met de Urn - EERSTE DRUK

Schrijver:
Titel: De Man met de Urn - EERSTE DRUK
ISBN: 9789028205512
Taal: Nederlands
Uitgever: G.A. van Oorschot
Bijzonderheden: 1981, 1e druk, 155 pp, paperback, in zeer goede+++ staat (als nieuw eigenlijk; zie foto)
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 3,40 (binnen Nederland)
Meer info:
Recensie:
Het verhaal 'De bloemenkoopman' uit de laatste bundel (1981) van R.J. Peskens verscheen al in 1958 in Tirade, geruime tijd voor het succes van 'Twee vorstinnen en een vorst' (1975) en 'Mijn tante Coleta' (1976). Ook in 'De man met de urn' staan enige verhalen die zich afspelen in Vlissingen. In 'Wat een kind begrijpen kan', dat mogelijkerwijs als vingeroefening voor de afdeling 'Het verval' in 'Twee vorstinnen en een vorst' is geschreven, zoekt een ik-figuur zijn ouder wordende ouders op. In 'Een causerie' komt hij na de dood van zijn ouders (als 'bekend stadsgenoot') terug in zijn geboortestad om een voordracht te houden voor een culturele vereniging. Het verhaal, 'De bloemenkoopman' en 'Gedegradeerd' zijn anders van karakter. Daarin worden de lotgevallen beschreven van mannen die het contact verliezen met de werkelijkheid. In 'Voor de armen van Gouda' zien we een ik-figuur - in wie de uitgever zelf te herkennen is - die op zoek is naar brieven van de dichter H. (ongetwijfeld Jan Hanlo) en geconfronteerd wordt met een weerbarstige dame. De prachtige verhalen van Peskens vallen op door een afwisseling van mededogen en bitterheid. Ingehouden en sobere stijl.
(Biblion recensie, Jos Radstake.)
Verder lezen

Keetje uit Nieuwveen

Logo Keetje

Welkom bij boekwinkeltje Keetje.

U ontvangt een e-mail met betaal informatie na uw bestelling. Boeken worden na ontvangst van betaling verstuurd. Zendingen meestal dagelijks doch ten minste 3x per week.

Alle boeken zijn verpakt in transparante beschermende folie en worden bewaard in een frisse en goed geconditioneerde ruimte. De boeken op de foto's zijn de echte exemplaren.

De verzendkosten staan bij elk boek apart vermeld.

PostNL brievenbuspost vanaf € 3,40 tot € 3,80.

Pakketpost:
KIALA/UPS (pick-up) tot 15 kg € 4,50
DPD: tot 20 kg € 6,30
PostNL tot 10 kilo: € 6,95
Verzekerd verzenden € 8,15

Tarieven België
DPD tot 20 kg € 7,15
DPD (pick-up) € 6,65

U kiest zelf uw verzendwijze.

Verzend- en evt. retourkosten voor rekening van koper. Verzending voor risico van de ontvanger. Verzekerd verzenden mogelijk. Afhalen in Nieuwveen mogelijk. Mail me gerust als u meer informatie wilt hebben. Koop Slim! Bestel meerdere boeken tegelijk en bespaar op de porti-kosten.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peskens, R.J. - De Man met de Urn - EERSTE DRUK