Rostand, Edmond - Cyrano de Bergerac, een epische komedie in vi

Schrijver:
Titel: Cyrano de Bergerac, een epische komedie in vijf bedrijven - in verzen
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker 2003
Bijzonderheden: hardcover, nette staat, 224 pgs
Prijs: € 9,90 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Toneelstuk van Edmond Rostand geschreven in berijmde alexandrijnen, werd door Laurens Spoor in het Nederlands vertaald in merendeels onberijmde alexandrijnen, waarin het rijm evenwel geregeld opgloeit. De lengte van het stuk werd om theater-pragmatische redenen iets ingekort.
- deze vertaling van dit toneelstuk werd met name vervaardigd ten behoeve van de theaterproduktie Cyrano de Bergerac door het Nat.Toneel te 's Gravenhage seizoen 2003-2004.
- Cyrano de Bergerac, de zeventiende-eeuwse held uit Edmond Rostands gelijknamige epische komedie uit 1897, is een cholerische homo universalis, even rap van tong als vaardig met rapieren; een ongebonden geest en een zinderende verschijning. Maar zijn gezicht wordt ontsierd door zijn enorme neus. Zijn lelijkheid weerhoudt hem ervan zijn liefde te bekennen aan de schone precieuze Roxane. Als zij echter verliefd wordt op de knappe, maar verbaal onhandige cadet Christian, sluit Cyrano een bondgenootschap met zijn rivaal: Cyrano zal hem teksten leveren ten behoeve van gesprekken met en brieven aan Roxane en - al weet zij niets van deze intrige - op die manier straalt toch iets van Roxanes lefde op Cyrano af. Het bondgenootschap van de heren brengt uiteraard de nodige complicaties met zich mee en loopt gaandeweg steeds schrijnender uit de hand. Pas in de slotscène van het stuk komt Roxane achter de veel omvattende waarheid.
Recensie(s)
De belangstelling voor het boek zal meer moeten komen van de actualiteit van de theaterproductie dan van de inhoud van het stuk. Parijs, 1640: de edellieden Cyrano de Bergerac en Christian de Neuvillette zijn beiden verliefd op dezelfde dame, Roxane. Maar laatstgenoemde beantwoordt alleen de liefde van Christian vanwege diens knappe uiterlijk; Cyrano valt af door zijn lelijke neus. Maar indirect kan Cyrano toch zijn bewondering voor haar blijven formuleren als hij voor Christian liefdesbrieven aan Roxane schrijft of in het donker voor hem spreekt, omdat deze rivaal tot het door een 'Precieuse' verwachte galante taalgebruik niet in staat is. Uiteindelijk komt de door beiden beminde achter de waarheid, maar pas bij het sterfbed van Cyrano, als Christian al 15 jaar dood is. Een actuele editie i.v.m. de opvoering van het stuk in Nederland gedurende het seizoen 2003-2004, vertaald in vooral onberijmde alexandrijnen door Laurens Spoor. Het boek is verzorgd uitgevoerd
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rostand, Edmond - Cyrano de Bergerac, een epische komedie in vijf bedrijven - in verzen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.