ANONIEM - [Geert Egbert WILDEBOER ?] - Harm's lotgevallen als k

Schrijver:
Titel: Harm's lotgevallen als koloniaal op reis naar Oost-Indie. Gedeeltelijk in brieven in den Drentschen tongval.
Uitgever: Van Hulst & Van Dam
Bijzonderheden: 1860, 17 x 11 cm. [8],67 pp. Modern batik met oorspronkelijk omslag meegebonden.
Prijs: € 125,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
''Nadat een vreemdeling, teruggekeerd uit de Oost, de herberg van Harm Mulders vader (gelegen in een Drents dorp) bezocht heeft, besluit Harm zich als koloniaal voor Oost-Indië aan te melden. De onnozele Harm had dit altijd al willen doen. Voordat hij toestemming krijgt, wordt er nog een duchtig woordje (meest onzin) met hem gesproken. Harm reist af naar Harderwijk voor zijn militaire training. Daar begint hij brieven te schrijven aan familie en vrienden en hij gaat daarmee door tijdens zijn reis naar en zijn verblijf in Insulinde.
De zeven brieven zijn gedateerd van mei 1857 tot en met oktober 1859.'' [Henk Nijkeuter. Geschiedenis van de Drentse Literatuur 1816-1956. p.173]. - "Vijfde brief. Betovia December 1857. Lieve Olders! Mien leste brief, die 'k oe schreven heb; was nog op 't schip. We binnen er anderdoags ofegoan, noadat we ofschaid van 't volk en van heur winderige kaptain nomen hadden. Eerst kwammen we in kleine schippies, die oes deur 'n breide voart voerden en toen kwam we an wal. Ik ken je niet zeggen, hoe doezelig ik eerst was, net of 'k en stuk in mien kroag hat en zoo wassen ze allemoal. [...] Moar jongs, wat stond 'k vremd op te kieken, van alles wat 'k zag, en kon hoast van verbaozing niet loopen [...]''. - Opnieuw gebonden, goed exemplaar.
Verder lezen

kAdeBoeken uit Amersfoort

Logo kAdeBoeken

KIJK VOOR COMPLETE BESCHRIJVINGEN OP ONZE WEBSITE www.kadeboeken.nl Geopend woensdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 (Nijverheidsweg Noord 90A, Amersfoort). kAdeBoeken is geïnteresseerd in de aankoop van collecties, bibliotheken, nalatenschappen en/ of enkele stuks van waarde. Tevens kopen wij LP's in, popmuziek en jazz. Contact: info@kadeboeken.nl - Tel.0683349311 / 0612492525

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

ANONIEM - [Geert Egbert WILDEBOER ?] - Harm's lotgevallen als koloniaal op reis naar Oost-Indie. Gedeeltelijk in brieven in den Drentschen tongval.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij kAdeBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met kAdeBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en kAdeBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van kAdeBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • kAdeBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.