Gerrit J. Knaap - De Verenigde Oostindische Compagnie tussen oo

Schrijver:
Titel: De Verenigde Oostindische Compagnie tussen oorlog en diplomatie
ISBN: 9789067181730
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed. Lichte vouw in kaft (4cm). Pagina's zijn egaal geel. Geen breuklijn op de rug. Geen ezelsoren. Niet in geschreven. Oogt ongelezen.
Prijs: € 63,60
Verzendkosten: € 5,25 (binnen Nederland)
Meer info:

De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) was sinds haar oprichting, vierhonderd jaar geleden, actief in een gebied, dat zich uitstrekte van Kaap de Goede Hoop tot Japan. In de loop van de geschiedenis zijn tienduizenden personen direct bij haar activiteiten betrokken geweest: aandeelhouders, klerken, matrozen, gouverneurs, chirurgijns, scheepstimmerlieden, predikanten, schoolmeesters, sergeants, soldaten, tolken, huurlingen, slaven enzovoorts. De tegenspelers van de Compagnie bestonden uit andere Europese concurrenten, uit Aziatische vorsten - groot en klein -, dorpshoofden, wevers, kooplieden en legerleiders. Een fenomeen als de VOC verschaft daarom een veelvoud aan te bestuderen onderwerpen en daardoor tevens ruimschoots stof tot discussie en verschil in waardering van haar rol in de geschiedenis.
Verder lezen

Per Boek Wijzer

Per Boek Wijzer uit Heerhugowaard

Logo Per Boek Wijzer

Nederland De verzendkosten binnen Nederland zijn bij het artikel aangegeven. Belgie Verzending naar Belgie kan al vanaf 6 euro met Kiala, afhankelijk van uw ordergrootte. Betaling kan via onze webshop.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerrit J. Knaap - De Verenigde Oostindische Compagnie tussen oorlog en diplomatie