Verdonk, J. - Ik wil dat de bouzouki huilt en van mijn verdriet

Schrijver:
Titel: Ik wil dat de bouzouki huilt en van mijn verdriet vertelt / druk 1
ISBN: 9789062081301
Taal: Nederlands
Uitgever: Xeno, Stichting
Bijzonderheden: 2003, 191pp, Paperback / softback. Nieuw
Beschikbaar: 12 exemplaren
Prijs: € 9,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De rebétika zijn Griekse volksliederen, die aan het eind van de 19e eeuw ontstonden. Net als de blues kwamen ze voort uit de onderste lagen van de maatschappij. Terwijl Griekenland zich na de bevrijding van het Ottomaanse rijk meer en meer op het westen richtte, ook in muzikaal opzicht, bleven in havenkroegen, hasjkitten, gevangenissen en gewoon op straat de oosterse klanken van de rebétika te beluisteren. Soms spottend, soms melancholisch zingt de mángas, de rebétika-zanger bij uitstek, over de liefde, over het leven in de gevangenis, over muziek, over hasj en waterpijpen. Daarbij wordt hij natuurlijk begeleid door de bouzoúki en de baglamás.
Recensie(s)
Tegen het einde van de 19de eeuw bloeit, na de bevrijding van de Turkse overheersing, de rebétikamuziek op in Griekenland. Deze op Oosterse muziek gebaseerde liedkunst is een uiting van een soort subproletariaat van zwervers, criminelen en avonturiers. De liederen worden begeleid met bouzoúki's en tzourás, beide een soort gitaren. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze kunstuiting meer en meer ook door anderen gewaardeerd, met het gevolg dat de Oosterse muziek als basis versmalde toen de rebétika meer als feestmuziek werd beschouwd. Vertaler Verdonk verdeelde de liederen over rubrieken als liefde, hasj, leven van alledag, gevangenis en satire. Het ongedwongen taalgebruik dat Verdonk bezigt, doet de liederen volkomen recht, gezien de Griekse tekst, die naast de vertaling is afgedrukt. Wie Griekenland bezoekt, zal uitingen van deze opmerkelijke cultuur nog wel in uithoeken en volkskroegje terugvinden. Dankzij de uitvoerige discografie kan men zich tevoren in deze materie inleven. Een verzorgde, zeer aan te bevelen aanwinst in de Nieuw-Griekse bibliotheek.
(Biblion recensie, Drs. F. Knuttel.)
Verder lezen

Jan Verdonk uit Amsterdam

zakelijk

Logo Jan Verdonk

Laagsteprijsgarantie

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verdonk, J. - Ik wil dat de bouzouki huilt en van mijn verdriet vertelt / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Jan Verdonk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Jan Verdonk
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Iconen.nl
  Kamer van Koophandel nummer: 34335618

  www.iconen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en Jan Verdonk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Jan Verdonk vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Jan Verdonk kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.