Frits Gierstberg,Paul van de Laar - Henri Berssenbrugge Stadsfo

Schrijver:
Titel: Henri Berssenbrugge Stadsfotografie 1906-1916 Rotterdam
ISBN: 9789490631116
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Diafragma
Bijzonderheden: 2016,120pp,Gebonden,formaat 21x21cm,nieuw
Prijs: € 22,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Rotterdam staat aan het begin van de twintigste eeuw aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Henri Berssenbrugge fotografeert Rotterdam precies zoals de stad toen gevoeld moet hebben. Zijn beeldende nalatenschap is van groot historisch belang en nu samengebracht in een must have voor de liefhebber van Rotterdamse historische fotografie. De stadsfoto’s van Berssenbrugge geven een unieke inkijk in het gewone leven van Rotterdammers. Henri Berssenbrugge, Stadsfotografie 1906-1916 Rotterdam is een fotoboek met een rijke schakering van beelden die nog altijd weten te ontroeren en waarin de eigenzinnigheid van de fotograaf voluit tot zijn recht komt.

De fotograaf Henri Berssenbrugge (1873-1959) is een van de belangrijkste fotografen in het vooroorlogse Nederland. Zijn werk was in vele publicaties te zien en werd nationaal en internationaal tentoongesteld. Hij runde een fotostudio aan het Boschje en later aan de chiquere Mauritsweg. Portretfotografie was zijn belangrijkste bron van inkomsten maar hij was te beweeglijk voor het werken in de studio. Na de studio-opnamen fotografeerde hij voor zijn plezier op straat. Als een flaneur bewoog hij zich door de stad en haalde zijn camera op de juiste momenten tevoorschijn.

Berssenbrugge had geen oog voor het drukke moderne stedelijke verkeer met zijn trams, auto’s, havenkranen, graanelevatoren en grootse zeeschepen. Hij was niet geïnteresseerd in de stad van de toekomst. Hij zocht de stad die er nog was en die er binnen afzienbare tijd niet meer zou zijn: het buurtleven in de stegen, de levendige handel op de markten en de beurtvaart in de grachten. Het zijn opvallende sfeerbeelden van het alledaagse leven van Rotterdammers tussen 1906 en 1916. Kenmerkend voor zijn foto’s en gedurfd voor die tijd zijn de experimenten met grafische technieken en de schilderachtige toepassingen waarmee zijn werk raakt aan de schilderkunst. Van de foto’s uit deze periode verkocht Berssenbrugge ruim 400 glasnegatieven aan het Stadsarchief Rotterdam.
Henri Berssenbrugge, Stadsfotografie 1906-1916 Rotterdam presenteert een eerste selectie uit dit onbekende Rotterdamse oeuvre.

Essays van Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam, en Frits Gierstberg, curator bij het Nederlands Fotomuseum, onderstrepen het belang voor Rotterdam en de geschiedenis van de fotografie.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frits Gierstberg,Paul van de Laar - Henri Berssenbrugge Stadsfotografie 1906-1916 Rotterdam

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Snoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.