Zilverberg, S.B.J. - Dissidenten in de Gouden Eeuw, geloof en g

Schrijver:
Titel: Dissidenten in de Gouden Eeuw, geloof en geweten in de Republiek
Taal: Nederlands
Uitgever: Fibula-Van Dishoeck Weesp
Bijzonderheden: 1985, 92 pagina's, paperback, goede staat
Prijs: € 3,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De auteur behandelt stromingen en theologisch-kerkelijke schrijvers die in de zeventiende eeuw afweken van de leer van de door de overheid begunstigde Gereformeerde Kerk. Sommige onderwerpen als de Remonstranten, de Socinianen, de rationalisten als Descartes en Spinoza zijn bij een breder publiek bekend. Figuren als Lecornu, Meerman en Telle zijn dat minder. Maar vrijwel allen kwamen in botsing met de kerkelijke en vaak ook politieke autoriteiten. De auteur die wetenschappelijk hoofdmedewerker is aan de Universiteit van Amsterdam bespreekt de verschillende figuren met kennis van zaken en wetenschappelijk verantwoord. Hij schrijft met sympathie voor de personen. Tevens beschikt hij over een populaire manier van schrijven, zodat het geschrift een brede kring van belangstellenden zal aanspreken. De lezers zijn te zoeken in de kring van hen die zowel voor kerkgeschiedenis als vaderlandse geschiedenis interesse hebben. Een waardevolle bijdrage tot de kennis van de kerkelijk-culturele situatie in de Gouden Eeuw. Het boekje is voortreffelijk geillustreerd.
Verder lezen

Kruvee uit Amersfoort

Logo Kruvee

Boeken zijn zonder verzendkosten op te halen in Amersfoort. Zodra uw bestelling bij ons binnen is, sturen wij u een mail waarin de totale kosten, inclusief de verzendkosten, staan vermeld.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zilverberg, S.B.J. - Dissidenten in de Gouden Eeuw, geloof en geweten in de Republiek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kruvee

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kruvee
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kruvee een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kruvee vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kruvee kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.