Heede, Sylvia vanden - In mijn kop staat alles op zijn hoofd

Schrijver:
Titel: In mijn kop staat alles op zijn hoofd
ISBN: 9789020960396
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: 2005, 154 pp, paperback, goede staat
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Felicia, of Fee, is een heel gewoon kind. Ze heeft heel gewone ouders, twee broers, gaat naar school, enzovoorts. Alleen, Felicia is altijd heel druk, ze raast maar door, gaat regelmatig compleet door het lint, en krijgt daardoor heel veel op haar kop. Zo veel, dat het lijkt of niemand iets van haar moet hebben, op school niet en thuis niet. Er zijn een hoop 'anekdotes' over Felicia te vertellen, over hoe ze in de loop van haar korte leven in allerlei omstandigheden en op allerlei plaatsen de boel op stelten heeft gezet. Fee vindt het niet leuk dat haar moeder die anekdotes te pas en te onpas vertelt. Het is duidelijk dat haar ouders een beetje ten einde raad zijn en dat er ook op school niet veel begrip meer is voor Fee. Het ergste is dat Fee zich daardoor heel slecht voelt, want ze denkt dat ze niets goed kan doen en dat iedereen het altijd op haar gemunt heeft. Haar ouders besluiten haar te laten onderzoeken en ja, het verdict valt: ADHD. Fee zal pilletjes moeten nemen. Maar haar vader vindt die pilletjes eigenlijk vergif. Zo is het weer niet goed. Haar ouders besluiten wel naar een soort praatgroep te gaan met andere ouders van kinderen die ADHD hebben. Gelukkig heeft Fee een vriend, Warre. De moeder van Warre, Marike, is een heel begrijpend mens. Zo mag Fee zelfs mee voor een weekendje naar Engeland. In het begin loopt alles fout, want Fee is haar pilletjes kwijt en Marike blijkt toch ook wel heel boos te kunnen worden als Fee weer heel druk doet, maar ze herpakt zich ook telkens. Omdat ze altijd weer nieuwe kansen krijgt, doet Fee ook echt haar best, en zo wordt het toch nog een heel fijn weekend. Een nieuwe start misschien? ADHD is een aandoening waar heel veel over gesproken wordt, maar waar ook veel misverstanden over heersen. Dit boek doet een goede poging om duidelijk te maken hoe iemand met ADHD zich voelt, maar ook hoe het gesteld is met de mensen in de directe omgeving van iemand die ADHD heeft. Zo zie je dat in de meeste gevallen alle partijen wel hun best doen, maar dat bijvoorbeeld ouders of leerkrachten door gebrek aan inzicht een heel verkeerde houding kunnen aannemen in hun omgang met ADHD-ers. Ook ten aanzien van medicatie wordt een genuanceerd standpunt ingenomen. Dat dit alles dan nog op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd, zodat het ook voor kinderen verteerbare kost wordt, is een hele krachttoer.

Els Verlinden
Verder lezen

Kringloop Kampen uit Kampen

Logo Kringloop Kampen

NB. Wanneer u niet binnen 3 dagen een reactie van ons heeft, kan het zijn dat onze mail in uw spambox is terechtgekomen! Kijkt u daar dan even.De genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Die proberen we natuurlijk zo laag mogelijk te houden. Een brievenbuspakje •Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm kost 4,00. Een zwaarder of groter pakje versturen wij in principe met TNT post en de kosten van verzending daarvoor is 6,75. Boeken boven de 50 euro versturen wij aangetekend. Zelf ophalen kan natuurlijk ook. Mail of bel dan wel even van te voren, dan kunnen wij de bestelling klaar leggen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heede, Sylvia vanden - In mijn kop staat alles op zijn hoofd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kringloop Kampen

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kringloop Kampen
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kringloop Kampen een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kringloop Kampen vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kringloop Kampen kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.