Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Govinda, Lama Anagarika (Anangavajra Khamsum Wangchuk) - Boeddh

Schrijver:
Titel: Boeddhistische beschouwingen; de betekenis van de leer en de methoden van het boeddhisme voor westerse mensen
ISBN: 9789056700027
Taal: Nederlands
Uitgever: Asoka
Bijzonderheden: softcover, 1996, 313pp, in goede staat, naam op schutblad, kaft iets slijtage/vouwtje, foto=boek
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Als geen ander is de in het Westen geboren Lama Anagarika Govinda doorgedrongen in de rijkdommen van de Oosterse wijsheid en in de meditatieve traditie van het boeddhisme. Zijn boeken over de theorie en de praktijk van het boeddhisme hebben een wezenlijke bijdrage geleverd om deze 'religie zonder dogma' in het westen bekend te maken en te verspreiden.

Terugblikkend op een rijk en avontuurlijk leven beschrijft Lama Govinda in dit boek de essentie van zijn levenservaring op de boeddhistische weg naar vrijheid - een weg, die tegenwoordig steeds meer westerlingen fascineert, en die hij als een van de eerste europeanen niet alleen theoretisch onderzocht, maar ook in de praktijk bewandelde. Puttend uit eigen ervaring laat hij zien welk een belangrijke rol het boeddhisme kan spelen in het denken en de zelfverwerkelijking van de hedendaagse westerse mens.

In dit boek wordt duidelijk waarom tegenwoordig moderne natuurwetenschappers steeds vaker teruggrijpen naar de filosofie, kosmologie en metafysica van het boeddhisme, waarom de moderne bewustzijnswetenschap steeds sterker de invloed ondergaat van de oeroude 'transpersoonlijke psychologie' van het boeddhisme - en waarom thans zoveel westerlingen zich tot een van de vele vormen van deze niet-thestische godsdienst aangetrokken voelen.

De in dit boek gebundelde essays, voordrachten en gesprekken weerspiegelen het volledige spectrum van Lama Govinda's creatieve vermogen tot communiceren: ze zijn steeds nauwkeurig afgestemd op het desbetreffende publiek van lezers of toehoorders en spreken hen op de voor hen juiste manier aan. Hierbij weet hij steeds nieuwe perspectieven te ontsluiten en schetst hij ons een totaalbeeld van een actueel boeddhisme dat verheven is boven alle dogmatische accenten van de uiteenlopende boeddhistische scholen.

Dit boek wordt niet alleen gekenmerkt door een overtuigende wetenschappelijke aanpak, meeslepende vertelkunst en geniale synopsis, maar het zijn vooral de begripsvolle goedheid en een op verantwoordelijkheidsbesef steunende medemenselijkheid die rechtstreeks tot het hart spreken, ook daar waar de auteur zich tegen alle mogelijke vormen van dogmatische verstarring keert, zelfs als deze lijken te worden geheiligd door een eeuwenoude traditie.
Verder lezen

Boekhandel Shambala

zakelijk

Boekhandel Shambala uit Alkmaar

Logo Boekhandel Shambala

Ik ben gesloten tot 1 oktober. Overleg via de mail is wel mogelijk: info@shambala.nu
***************************************************************************************************
FOR INTERNATIONAL CUSTOMERS: payment with Paypal is also possible. Please contact me at info@shambala.nu for help, questions and more pictures.
***************************************************************************************************
In Nederland wordt uw bestelling standaard met "track and trace" verzonden met PostNL. Brievenbuspakje € 4,25 (2 grote boeken passen meestal in 1 pakket) of Pakket €6,95 (onbeperkt aantal boeken).
Nadat u besteld heeft, ontvangt u een automatisch bericht van boekwinkeltjes. Binnen 5 werkdag ontvangt u van mij een email met de bevestiging, het totaalbedrag inclusief verzendkosten en de bankgegevens.
Verzending geschiedt iedere week op maandag na ontvangst van de betaling van de bestelling + de verzendkosten.
NL44 INGB 0007 0977 85
Tnv Shambala Books & Jewelry te Alkmaar.
Met vermelding van de titel van het boek.
Retourneren, met restitutie van volledige aankoopbedrag en verzendkosten, is mogelijk mits in originele staat en tot uiterlijk 7 werkdagen na ontvangst van het boek. Kosten van het retourneren zijn voor de klant.
***************************************************************************************************
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Govinda, Lama Anagarika (Anangavajra Khamsum Wangchuk) - Boeddhistische beschouwingen; de betekenis van de leer en de methoden van het boeddhisme voor westerse mensen