Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden

Schrijver:
Titel: Nacht in het Noorden
Taal: Nederlands
Uitgever: Callenbach
Bijzonderheden: zo goed als nieuw - harde kaft - zie de foto's - voor de inhoud zie ''meer info''
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 2,49 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Lucy Spencer woont in Ohio in Amerika, in het jaar 1851. Haar ouders verbergen af en toe gevluchte slaven, hoewel dat streng verboden is. Die slaven zijn via een geheime route, de Ondergrondse Spoorlijn, onderweg naar het vrije Canada. Als ze 's nachts aankomen doet Lucy de deur open en wijst ze hun schuilplaats. Dan wordt ze benaderd door Jeremiah, die haar hulp inroept om een groep slaven te verzorgen bij een zonderlinge weduwe.
Recensie(s)
Het verhaal, een dagboek van Lucy Spencer, speelt zich af in Ohio, in het noorden van de Verenigde Staten, van 1 januari tot 7 maart 1851, kort na het aannemen van de Wet op Gevluchte Slaven, die bepaalde dat gevluchte slaven teruggebracht moesten worden naar hun eigenaars. De Quackers en andere gelovigen hielpen deze slaven naar Canada te vluchten via de "Ondergrondse Spoorlijn" (een historisch gegeven). Ook Lucy is bij deze vluchtroute betrokken en moet daarbij tot het uiterste gaan. De schrijfster heeft zich tot doel gesteld het tijdsbeeld en de levensopvattingen uit die tijd zo goed mogelijk te beschrijven. Daarin is zij zeer goed geslaagd. Ook aspecten als verliefdheid en de rol van de vrouw in de samenleving spelen een rol evenals het verschil in geloofsovertuiging. De mensen waren erg godsdienstig: het geloof maakt dan ook een belangrijk deel uit van het boek. Heel herkenbaar, historisch juist, goed en indringend geschreven. Voorin is een kaartje van Ohio opgenomen. Passend omslag in kleur van een blank en een zwart meisje die zich buigen over een (dag?)boek.
(Biblion recensie, B. van Klingeren)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden Ayres, Katherine - Nacht in het Noorden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.