Wilde, Inge de - Er is nog zooveel te doen op de wereld, brieve

Schrijver:
Titel: Er is nog zooveel te doen op de wereld, brieven van Aletta H. Jacobs aan de familie Broese van Groenou
Taal: Nederlands
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: 1992, 108 pagina's, softcover, goede staat
Prijs: € 4,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aletta Jacobs (1854-1929) was in Nederland de eerste afgestudeerde vrouw (medicijnen). Na haar studie werd zij arts. Zij hield zich bezig met geboorteregeling, prostitutie en arbeidsomstandigheden van vrouwen. Daarnaast voerde zij actie voor het vrouwenkiesrecht. De laatste decennia van haar leven was zij bevriend met de (planters)familie Broese van Groenou; opleiding (ook voor vrouwen), kunst en cultuur stonden bij hen hoog in het vaandel. In dit boek brieven die Jacobs schreef aan verschillende leden van de familie. In tweeërlei opzicht een interessant boek. Ten eerste laat het ons een andere kant zien van Jacobs nl. haar zachte en onzekere. Ten tweede is het grootste gedeelte van de brieven afkomstig uit de periode na 1924, het jaar waarin haar autobiografie 'Herinneringen' verscheen. Als zodanig biedt het aanvullende informatie m.n. over haar inzet voor de vredesbeweging. Door deze brieven ontstaat een totaler beeld van Aletta Jacobs.
Verder lezen

Kruvee uit Amersfoort

Logo Kruvee

Boeken zijn zonder verzendkosten op te halen in Amersfoort. Zodra uw bestelling bij ons binnen is, sturen wij u een mail waarin de totale kosten, inclusief de verzendkosten, staan vermeld. Brievenbuspost wordt verzonden volgens de goedkoopste tarieven van PostNL, pakketpost binnen Nederland via DHL. Verzendkosten buiten Nederland op aanvraag. Er worden naast de verzendkosten geen extra kosten gerekend.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilde, Inge de - Er is nog zooveel te doen op de wereld, brieven van Aletta H. Jacobs aan de familie Broese van Groenou

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kruvee

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kruvee
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kruvee een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kruvee vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kruvee kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.