Coetzee, J.M. - Als een vrouw ouder wordt 9789059361850

Schrijver:
Titel: Als een vrouw ouder wordt 9789059361850
ISBN: 9789059361850
Taal: Nederlands
Uitgever: Cossee
Bijzonderheden: 2008 / gebonden /91 pag. / gelezen en in goede staat
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Daar is Elizabeth Costello weer, in een losjes verteld verhaal over een familiereünie in Nice. Ze heeft haar zoon John en haar dochter Helen drie jaar niet gezien. Het is geen toeval dat haar zoon vanuit de Verenigde Staten net een paar dagen in Zuid Frankrijk is op weg naar een of andere belangrijke conferentie. De eerste avond aan de Cote d'Azûr is vrolijk en plezierig. De volgende dag tijdens een autorit met haar dochter wordt Elizabeth geconfronteerd met de plannen van haar plichtsgetrouwe kinderen. Zou ze in een appartement in Nice willen wonen, vlakbij de galerie van Helen? Of, vraagt haar zoon een dag voor hij weer weg moet, zou ze mee willen naar Amerika en bij hem en zijn vrouw en kinderen in willen trekken, en haar rol als grootmoeder op zich willen nemen? Willen de kinderen werkelijk hun moeder zo dicht bij hen hebben? Of voelen ze zich voornamelijk verplicht hun genereuze voorstellen te doen, maar komen deze niet recht uit hun hart.
J.M. Coetzee speelt op superieure wijze met dit klassieke conflict in deze prachtige novelle.
Recensie(s)
Een speciaal voor de boekenweek 2008 samengestelde bundel met een oud en een 'nieuw' verhaal van de bekende Zuid-Afrikaanse auteur (1940, Nobelprijs 2003), waarin opnieuw Elizabeth Costello een rol speelt. Zij deed dit eerder al in de roman 'Langzame man' en in 'Elizabeth Costello'. Uit deze laatste bundel is het tweede verhaal uit deze gelegenheidsbundel (Aan de poort) afkomstig. Het eerste verhaal (Als een vrouw ouder wordt) heeft eerder in The New York Review of Books gestaan, maar werd nog niet vertaald; het omvat zo'n 30 pagina's. In het titelverhaal bezoekt Elizabeth haar dochter in Nice die haar vraagt om bij haar te komen wonen. Haar zoon uit Amerika vraagt haar hetzelfde, maar Elizabeth heeft geen intentie Australie te verlaten, ondanks haar hogere leeftijd. In het andere verhaal komt zij aan 'de poort' en moet een geloofsgetuigenis afleggen voordat zij door de poort mag. Omdat zij niet gelooft, krijgt ze steeds geen toestemming. Beide verhalen passen goed bij het boekenweekthema ouderdom. Ze bevatten veel intertekstuele verwijzingen naar Coetzee's andere werk, maar zijn ook prima te lezen als een vertelling. Gebonden uitgave op pocketformaat; normale druk.

Brievenbuspost
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch. VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft) Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Coetzee, J.M. - Als een vrouw ouder wordt  9789059361850 Coetzee, J.M. - Als een vrouw ouder wordt  9789059361850 Coetzee, J.M. - Als een vrouw ouder wordt  9789059361850

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.