Fairclough, Oliver e.a. - Kunst in ballingschap / Vlaanderen, W

Schrijver:
Titel: Kunst in ballingschap / Vlaanderen, Wales en de Eerste Wereldoorlog
ISBN: 9789053251737
Taal: Nederlands
Uitgever: Pandora
Bijzonderheden: 2002, 208 blz., soft cover met brede flappen, rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit, naam op schutblad, verder als nieuw
Prijs: € 7,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze publicatie is het resultaat van een onderzoek dat werd verricht door het Museum van Schone Kunsten, Gent en de National Museums & Galleries of Wales, Cardiff, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. In de voorbije twee jaar hebben Catharina Verdickt in België en Eric Rowan en Carolyn Stewart in Groot-Brittannië de artistieke contacten bestudeerd tussen Vlaanderen en Wales tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze hebben vooral een aantal Vlaamse kunstenaars gevolgd, leden van de zogenaamde eerste Latemse groep, die deze oorlogsjaren in Wales doorbrachten. Deze publicatie en de tentoonstelling waarvoor ze als catalogus dient, moeten worden gezien als een case study die een minder bekende episode in het leven van deze kunstenaars belicht. De studie situeert hun ervaringen in de context van het culturele leven in Wales in het begin van de 20e eeuw.
De reden om deze tentoonstelling in Gent en Cardiff te organiseren liggen voor de hand. De andere tentoonstellingsplaats in Heino vraagt enige uitleg. De Hannema-de Stuers Fundatie bezit een deel van de verzameling bijeengebracht door het echtpaar De Graaff-Bachiene, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog in Londen woonde. Deze Nederlandse verzamelaars raakten bevriend met vele belgische kunstenaars die de oorlogsjaren in Groot-Brittannië doorbrachten en hadden ook contact met de Vlaamse kunstenaars in Wales. De verzameling in Heino bevat bijgevolg een aantal werken die ons verhaal illustreren en het museum heeft zelf belang bij het onderzoek van de context waarin een belangrijk deel van zijn verzameling is ontstaan. (bron: voorwoord)
Verder lezen

VlietBoek uit Bussum

Onderdeel van Van Vliet Natuuradvies
Boeken over natuur, topografie, kunst, mythologie, spiritualiteit, fantasy en management
Bij 2 titels 5% korting op boekprijs, bij 3 of meer titels 10%
Boven €50 boekprijs gratis verzending binnen NL
Verzendkosten naar huisadres in Nederland: brievenbuspakje €4,35 (PostNL) of €3,95 (DPD); pakketpost €6,60 (PostNL) of €5,75 (DHL). Afhalen is ook mogelijk: via DPD parcelshop €4,50 (1-2 werkdagen). Alle bedragen incl. BTW. Verzendkosten buiten NL op aanvraag.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Fairclough, Oliver e.a. - Kunst in ballingschap / Vlaanderen, Wales en de Eerste Wereldoorlog Fairclough, Oliver e.a. - Kunst in ballingschap / Vlaanderen, Wales en de Eerste Wereldoorlog

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VlietBoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VlietBoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en VlietBoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VlietBoek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VlietBoek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.