Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis

Schrijver:
Titel: Die heimwee hebben, komen Thuis
Taal: Nederlands
Uitgever: De Banier
Bijzonderheden: Zo goed als nieuw /rug iets verkleurd - zie de foto's / voor de inhoud zie ''meer info'' een als nieuw 5,99 /een verkleurde rug 4,99
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Jacobus Teunis Doornenbal werd in 1909 als boerenzoon in Doorn geboren. Nadat hij de hervormde gemeenten van Woubrugge en Kesteren had gediend, werd hij predikant van Oene, waar hij tot aan zijn sterven in 1975 blijven zou. Het is vooral in dit Veluwse dorp geweest, dat zijn bijzondere schrijftalent beroemd werd. Niet alleen op de Veluwe, maar ook ver daarbuiten, tot in andere werelddelen toe, werden de kerkbode-artikelen van ds. Doornenbal gelezen. De pastor werd bekend als de man van het grote heimwee. Tot aan het einde van zijn leven heeft hij geworsteld met de gebrokenheid van het bestaan. Na zijn heengaan is een groot deel van ds. Doornenbals pennevruchten gebundeld en in diverse boeken verschenen. Zijn biografie werpt een licht op de levensloop van deze bijna legendarisch geworden predikant.
Recensie(s)
Deze biografie over de bekende Veluwse predikant (1909-1975) is méér dan een biografische schets, zoals de auteur zelf bescheiden haar boek kenmerkt. De biografe volgt haar bronnen en laat het private deel van het leven van de gebiografeerde een verborgen leven zijn. Het boek richt zich dan ook voornamelijk op het publieke leven van de cultureel geletterde predikant die o.a. bevriend was met de dichter en streekgenoot Gerrit Achterberg. Afkomstig uit een boerenmilieu en gevormd in het vrome gezelschapsleven, paarde hij als natuurmens stemming en gevoel met een diep mystiek geloofsleven. Zijn pastorale stukjes in de kerkbode gingen de hele wereld rond en spraken met name de bevindelijke gelovigen aan. Met grote kennis van zaken en empathie beschrijft de biografe op boeiende wijze het leven en de geloofswereld van de dominee, die 112 keer (!) beroepen werd. Met zwart-witfoto's, stamboom, noten en literatuur.
(Biblion recensie, Anne Schipper.)

Boek met de verkleurde rug is 4,99 de ander niet verkleurd dus is 5,99.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis Donkersteeg, Jeannette - Die heimwee hebben, komen Thuis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.