Theo van den Boogaard - Streken van een Serial tekenaar

Schrijver:
Titel: Streken van een Serial tekenaar
ISBN: 9789049501167
Taal: Nederlands
Uitgever: De Vliegende Hollander, imprint Dutch Media Uitgevers
Bijzonderheden: 2010, Paperback / softback,
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
mooi en compleet, beetje gelezen (stoothoekje van kaft), schoon en zeker cadeau waardig, briev enb usp ost

trefwoorden
Tekenaar
Tekening door Theo van den Boogaard van Dick Rijnooy voor de Jazzroute Rotterdam

Als vijftienjarige gymnasiast tekende Van den Boogaard zijn eerste strip, Mark, Boter bij de Vis, voor uitgeverij Kennemer (1964). Daarna verschenen met grote regelmaat tekeningen van zijn hand in Hitweek, onder andere de serie Striptease, waar hij aan de hand van liedteksten maatschappelijke kritiek leverde.

In 1967 maakte hij de stripserie Witje en Gertje voor Hitweek, die in 1968-1969 in Aloha werd voortgezet. Voor Studio tekende hij de strip 'Pinokkio' (1968). In 1969 begon hij in Aloha (en kort daarna in Chick) Ans en Hans krijgen de kans, een voor die tijd opzienbarende strip, vanwege de vrije behandeling van het onderwerp seksualiteit. De strip werd in 1972 integraal als album uitgegeven door De Bezige Bij (ISBN 90-234-5133-3).

In Gandalf tekende hij belevenissen van Jan Alleman (1970-1971), ook met een kritische inslag. Voor Voetbal International tekende hij de strip Abe, een hotshot van een voetballerina (1972). De tekst in deze strip is van de journalist Nico Scheepmaker.

In Nieuwe Revu verscheen in 1976 'Sjef van Oekel in de Bocht', een strip over de belevenissen van de zeer bekende en evenzeer omstreden televisiepersoonlijkheid Sjef van Oekel, gespeeld door Dolf Brouwers. Van deze strip verschijnen vele albums, ook in het buitenland.

Ook maakte hij nog het album Joost mag het weten, een bundel met korte humoristische erotisch getinte verhalen over homofilie, seks met dieren en pedofilie.

Theo van den Boogaard won in 1989 de Nederlandse Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Door artritis en de behandeling van darmkanker in 2007 raakte hij zijn vaste hand kwijt. Zijn later werk is daardoor beïnvloed.
Verder lezen

Kautskie uit Groningen

particulier

Logo Kautskie

belangrijke mededeling: mijn e-mail heeft grote problemen met hotmail (en outlook) adressen, kijk vooral in uw spamfolder voor mijn antwoordmail! mijn e-mail adres is: kautskie@online.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Theo van den Boogaard - Streken van een Serial tekenaar Theo van den Boogaard - Streken van een Serial tekenaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kautskie

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kautskie
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kautskie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kautskie vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kautskie kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.