Launspach, Rik - 1953 De Storm

Schrijver:
Titel: 1953 De Storm
ISBN: 9789023455431
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: 2009 8e druk / paperback / 476 pag. / 661 gram (pakketpost) / gelezen; binnenwerk schoon
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In een donkere nacht, in een door God verlaten provincie, tijdens de grootste ramp die naoorlogs Nederland trof, zijn twee zoekende zielen door het noodlot aan elkaar verbonden. Zij raakte het kind kwijt dat ze een maand eerder baarde, hij verloor het kind in zichzelf. Samen ondernemen ze een schijnbaar hopeloze tocht door de zoute modder van het verwoeste Zeeland.

Tegen de achtergrond van de Watersnood van 1953 vertelt Rik Launspach een aangrijpend verhaal over de vernietigende kracht van het water, en de drijvende kracht van de liefde.

Rik Launspach is acteur, regisseur en scenarioschrijver. In 1993 won hij het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn rol in de film Oeroeg. 1953 is zijn debuutroman.
Recensie(s)
Samen met zijn vrouw Marjolein Beumer schreef Launspach het script voor de succesvolle film over de watersnoodramp van 1953, 'De storm' van regisseur Ben Sombogaart. In dit romandebuut werkte de acteur, regisseur en scenarioschrijver (1958) het verhaal verder uit. Het is gesitueerd op het 'vergeten' eiland Schouwen-Duiveland. Behalve Zierikzee zijn de plaatsnamen gefingeerd. De hoofdpersoon Julia is kort voor de ramp bevallen; zij is een ongehuwde moeder. Ze krijgt de verontwaardiging over zich heen van haar familie en van (afschrikwekkend geschilderde) Zeeuwen in haar omgeving. Tijdens de ramp verliest Julia haar kind uit het oog. Er is vervolgens een uitputtende zoektocht naar de baby. Tegelijk wordt een visionaire ingenieur van Rijkswaterstaat beschreven en ook een dienstplichtige militair die Julia redt en bijstaat in haar zoektocht. Een wat erbij gesleept verhaal uit de Tweede Wereldoorlog vormt zijn onderliggende drijfveer. De rol van het toeval in dit boek is groot. De inhoudelijke dramatiek is fors aangezet (de streekroman is dan niet veraf). Toch valt er -niet in de laatste plaats vanwege een adequate stijlhantering- zeker van dit boek te genieten. Normale druk.

Pakketpost661 gram)
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2020:
Verzendkosten NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 tot 350 gram: € 3,64
- 350 gram tot 2 kilo: € 4,40
Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo)
Verzendkosten BELGIË en DUITSLAND:
Brievenbuspost:
- van 100 tot 350 gram: € 7,50
- van 350 gram tot 2 kilo: € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)
Pakketpost tot 2 kilo € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Launspach, Rik - 1953   De Storm Launspach, Rik - 1953   De Storm Launspach, Rik - 1953   De Storm

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.