Johnston - Stille muziek. Meditatie. Bevindingen van de wetensc

Schrijver:
Titel: Stille muziek. Meditatie. Bevindingen van de wetenschap-oosterse en westerse tradities-het gehiem van de mantra-therapeutische waarde
ISBN: 9789060202173
Uitgever: De Toorts B.V.
Bijzonderheden: 1976, paperback, 178 blz. goed
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De belangstelling voor meditatie, het paranormale, het occulte, bewustmaking, psychotherapie en het religieuze is groeiende. Zen en yoga zijn niet langer een monopolie van het Oosten, maar zijn een deel van een wereldcultuur geworden en niet meer uitsluitend voorbehouden aan boeddhisten en hindoes. Nog wijder verbreid is echter de transcendente meditatie, die nu ook door tienduizenden in Europa en Amerika wordt bedreven: studenten, docenten, maar ook mensen uit de zakenwereld en de economie wagen zich eraan. Ook binnen het christendom met zijn rijke traditie aan meditatief leven is de belangstelling groeiende. Het meest intrigerende aspect is echter dat nu ook de wetenschap zich gaat bezighouden met de TM. We zien nu dat een groep serieuze wetenschapsmensen die het bewustzijn bestuderen, de wens te kennen geven meer te weten te komen over de grote religieuze tradities die zo'n rijkdom aan ondervinding met betrekking tot de menselijke geest hebben verzameld. Dit zijn de geleerden die inzien dat hun onderzoek niet volledig zal zijn als het geen rekening houdt met de ervaringen van de mysticus en de ontdekkingen van de mediterende mens. We s^taan, kortom, aan het begin van een nieuwe wetenschap: de wetenschap van het bewustzijn, van de geestverruiming, van de toegenomen gewaarwording.
De grote verdienste van Johnston is dat hij in een gemakkelijk leesbare en heldere stijl deze ontwikkeling weet te schetsen en daarbij duidelijk maakt langs welke weg een integratie van oosterse en westerse religieuze tradities tot stand kan komen. Hij doet dit vanuit een gedegen theologische kennis.
'Stille muziek’ beschrijft op fijnzinnige wijze enige wegen die de meditatie tot doel hebben. Johnston gebruikt het woord meditatie dan in de meest ruime zin, nl. ook hetgeen christenen contemplatie, hindoes samadhi, boeddhisten zen noemen, ja zelfs de mystiek rekent hij ertoe. Het herhalen van de mantra is een weg, geconcentreerde ademhaling, gebruik van de mandala, maar ook vriendschap, zuivering en genezing zijn wegen voor bewustzijnsverhoging. ‘Stille muziek’ geeft een goed inzicht in wat meditatie betekent en levert een uitmuntende bijdrage aan de algemene discussie over dit onderwerp.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Johnston - Stille muziek. Meditatie. Bevindingen van de wetenschap-oosterse en westerse tradities-het gehiem van de mantra-therapeutische waarde

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.