Hartkamp-Jonxis, Ebeltje - Geweven Mythen / Ovidius' Metamorpho

Schrijver:
Titel: Geweven Mythen / Ovidius' Metamorphosen en de Diana-tapijten van het Rijksmuseum
ISBN: 9789086890514
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: 2009, 101 blz., soft cover met brede flappen, rijk geïllustreerd in kleur, naam op schutblad, verder als nieuw
Prijs: € 8,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Diana, de godin van de jacht, leeft als maagd in de vrije natuur met haar nimfen. Ze waakt nauwgezet over hun kuisheid en ieder die deze bedreigt, wordt gestraft met een gedaanteverandering. Dit goddelijke machtsmiddel is het onderwerp van zes zogenoemde Dianatapijten in het Rijksmuseum.
De Romeinse schrijver Ovidius beschrijft in zijn beroemde 'Metamorphosen' de gedaanteveranderingen waarmee de goden hun tegenstanders treffen. In een aantal verhalen speelt Diana een rol. Ze krijgt het niet alleen aan de stok met andere goden en godinnen, ze straft ook gewone stervelingen die het wagen haar dwars te zitten. Zo doodt
ze alle veertien kinderen van een hoogmoedige koningin en laat ze een reusachtig zwijn de omgeving van de stad Calydon verwoesten. De Diana-tapijten in het Rijksmuseum behoren tot een serie, ontworpen door Karel van Mander en omstreeks 1600 geweven in het atelier van François Spiering in Delft. In dit boek wordt nagegaan in hoeverre Van Mander de prachtige verhalen van Ovidius letterlijk heeft gevolgd of er - bewust of per ongeluk - van afgeweken is.
Aan de hand van vele illustraties worden de Diana-tapijten tot in detail getoond en in hun tijd geplaatst. Dit boek is een must voor kenners en liefhebbers van wandtapijten, maar de beschreven en geweven avonturen zijn een lust voor allen. (bron: flaptekst)
Verder lezen

VlietBoek uit Bussum

zakelijk
Onderdeel van Van Vliet Natuuradvies
Boeken over natuur, topografie, kunst, mythologie, spiritualiteit, fantasy en management
Bij 2 titels 5% korting op boekprijs, bij 3 of meer titels 10%
Boven €50 boekprijs gratis verzending binnen NL
Verzendkosten naar huisadres in Nederland: brievenbuspakje €4,25 (PostNL) of €4,15 (DPD); pakketpost €6,95 (PostNL) of €6,45 (DHL) of €6,25 (DPD). Bezorgen bij een afhaalpunt is goedkoper. De tarieven veranderen nogal eens. Alle bedragen incl. BTW. Verzendkosten buiten NL op aanvraag.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hartkamp-Jonxis, Ebeltje - Geweven Mythen / Ovidius' Metamorphosen en de Diana-tapijten van het Rijksmuseum Hartkamp-Jonxis, Ebeltje - Geweven Mythen / Ovidius' Metamorphosen en de Diana-tapijten van het Rijksmuseum

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VlietBoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VlietBoek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Van Vliet Natuuradvies
    Kamer van Koophandel nummer: 66955939
    NL001357813B10
  • Na uw bestelling ontvangen u en VlietBoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VlietBoek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VlietBoek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.