Woudstra, Johannes - Siderius. De familie en het handschrift.

Schrijver:
Titel: Siderius. De familie en het handschrift.
Taal: Nederlands
Uitgever: Woudstra, Engelum
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2002, 587 blz. Met foto's, facsimile's, tekeningen, kaarten en een index. Pakketpost.
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zoals de ondertitel van dit fraai uitgevoerde boek aangeeft zijn er twee belangrijke thema's. Behalve aan de geschiedenis van de familie Siderius wordt uitgebreid aandacht besteed aan een uniek handschrift uit de zeventiende eeuw. Dit manuscript bevat een familiekroniek, die in 1653 werd begonnen door Meynte Mathijs. De kroniek, waarin hij ook wapens en kwartierstaten opnam, werd door zijn nakomelingen tot in het begin van de negentiende eeuw bijgehouden. Er komen ook andere bekende Leeuwarder families in voor zoals Jongsma, Vitringa Coulkon en (Koumans) Smeding. Een transcriptie van het handschrift is integraal en voorzien van aantekeningen in het boek opgenomen. De oorsprong van het geslacht ligt overigens niet in Friesland, maar in Remagen (Duitsland), vanwaar Nolles Matthijs Iserman als jongen omstreeks 1535 bij zijn oom Hendrik, die isercramer of ijzerhandelaar was, kwam wonen. De naam Iserman werd in de vierde generatie na Nolles gewijzigd en gelatiniseerd in Siderius. Dit gebeurde door Arnoldus Mathiae (1595-1642) die predikant was. Na de eerste generaties in Leeuwarden en Sneek ontstonden er drie takken, namelijk in Harlingen, Het Bildt en Leeuwarden. De Leeuwarder tak ging deel uitmaken van het stedelijke patriciaat, met onder meer goud- en zilversmeden, juristen en een apotheker. Het genealogische gedeelte van het boek is voorzien van biografische en historische notities en verhalen over de betrokken familieleden en hun woonomgeving. Tenslotte wordt een aantal aanverwante families besproken in de vorm van genealogische fragmenten en kwartierstaten, zoals Doma, Scheltinga, Rinia, Palsma, Bekius en Dotinga. Het boek eindigt met een Engelstalige samenvatting, een woordenlijst, registers en een aantal uitvouwbare genealogische schema's.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.