Ben Jelloun, Tahar - Gebed voor de afwezige. Roman uit Marokko

Schrijver:
Titel: Gebed voor de afwezige. Roman uit Marokko
ISBN: 9789029398596
Uitgever: Wereldvenster
Bijzonderheden: Paperback, in goede staat, 1984
Prijs: € 1,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Marokko was vooral de laatste paar eeuwen vanwege zijn gunstige geografische ligging een twistappel van de grote mogendheden, en verkreeg zijn onafhankelijkheid van Frankrijk en Spanje pas in 1956. De westerse (voornamelijk Franse) invloed en leefwijze komen in dit land dikwijls duidelijk in botsing met de orthodox islamitische leefwijze van de inheemse bevolking. In Gebed voor de afwezige wordt het dagelijkse leven beschreven met de specifieke eigenaardigheden van de Magribijnse islam (heiligenvereringen, bedevaart naar heiligengraven en religieuze broederschappen) tegen een achtergrond van de geschiedenis van Marokko en zijn strijd om onafhankelijkheid.
De schrijver bekijkt met een kritisch oog het dogmatisme van de islamitische leer en de westerse inlvoed in zijn land, terwijl hij met rake pen de bewoners (Arabieren, Berbers en joden) en hun zeden en gewoonten beschrijft.
Tahar Ben Jelloun is in 1944 in Fes geboren. Hij is dichter, schrijver en journalist (onder andere bij Le Monde). Gebed voor de afwezige is zijn vierde roman. Eerder publiceerde hij Harrouda (1973), La réclusión solitaire (1976) en Moha le fou, Moha le sage (1978) en tevens enige dichtbundels.
Verder lezen

Kalára uit Lisserbroek

Beste kopers, nadat ik uw bestelling heb ontvangen zal ik u altijd eerst een mail sturen met daarin het verzoek de verzendkosten + de prijs van het boek over te maken. De verzendkosten voor een boek dat door de brievenbus past bedragen over het algemeen € 3,64. Voor grotere/dikkere boeken geldt dat deze verzonden kunnen worden via een UPS/DHL/DPD service punt, verzendkosten rond de € 4,50 euro afhankelijk van gewicht en afstand. Verzending via Postnl kan ook, verzendkosten € 6,75.
Met vriendelijke groet,
Anneke van Gijzen
Boekwinkeltje Kalára
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ben Jelloun, Tahar - Gebed voor de afwezige. Roman uit Marokko Ben Jelloun, Tahar - Gebed voor de afwezige. Roman uit Marokko

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kalára

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kalára
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kalára een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kalára vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kalára kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.