Vijselaar, Joost - Het gesticht / enkele reis of retour

Schrijver:
Titel: Het gesticht / enkele reis of retour
ISBN: 9789085069669
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2010, 381pp, Paperback / softback. Nieuwstaat.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Na een studie cultuurgeschiedenis is Vijselaar in Utrecht hoogleraar geschiedenis van de psychiatrie geworden. In dat kader heeft hij een onderzoek met patientendossiers gedaan om meer te weten te komen over achtergronden van opnamen, dagelijkse ervaringen in inrichtingen, behandelvormen, ontslag naar de maatschappij en dergelijke. Het onderzoek beperkt zich tot de eerste helft van de twintigste eeuw (vanaf circa 1890 tot 1950) en tot drie klinieken verspreid over ons land. Het boek geeft een representatief, menselijk beeld van de lotgevallen van psychiatrische patienten. Veel meningen over de gestichten dienen herzien te worden. Zo blijkt dat de familie pas in een laat stadium tot opname kwam en dat opgenomen patienten ook vaak snel weer naar huis ontslagen konden worden. Dus het beeld van de chronisch opgenomen, uitgebluste bewoner wordt niet bevestigd. Een verhelderend boek over de (on)mogelijkheden van de psychiatrie in deze periode.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vijselaar, Joost - Het gesticht / enkele reis of retour

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Modern Times Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Modern Times Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Modern Times Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Modern Times Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Modern Times Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.