Schuurman , C. J. [ isbn 9789020249590 ] 1217 - De Rode Draad

Schrijver:
Titel: De Rode Draad in ons Leven. ( Onze ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. ) Onze ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. Ons leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en ervaringen, de ene belangrijker dan de andere. -
ISBN: 9789020249590
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh - Hermes , Deventer .
Bijzonderheden: genaaide paperback in als nieuwe staat - 1217 - 2e dr 1998 - 175 p. - 250 gr.
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Er doorheen loopt een draad die aangeeft wat er in ons leven eigenlijk gebeurt: een rode draad, die ons kan leren wat onze bestemming is. Om die rode draad op te sporen, moeten we doordringen in onze ervaring, ons herinneren welke dingen van betekenis zijn geweest; waar we ons mee verbonden voelen. We zullen merken dat we ons gewikkeld hebben in de maatschappij, ons vereenzelvigd met de samenleving. Het gaat er nu om onszelf te bezinnen, te ontwikkelen, ons vrij te maken om onze mogelijkheden te vervullen en ons doet in dit leven te herkennen. Dit boek is een bundeling van voordrachten en inleidingen van dr. C.J. Schuurman (1898-1979) over dit onderwerp. Hij formuleert daarin een aantal vragen die wij onszelf moeten stellen om ons bewust te worden van onze inwikkeling, onze rode draad en onze taak. Aan de hand van uitgewerkte voorbeelden toont dr. Schuurman ons hoe we de vragen kunnen beantwoorden. Zo maakt hij ons bewust van onze levensloop, onze mogelijkheden, van de opgave waarvoor wij staan en hoe we de weg naar vervulling van ons doel kunnen afleggen.


Geinspireerd door Krisnamurti en filosofisch georienteerd stelt de auteur, psychiater, de kern van het mens-zijn in deze lezingencyclus aan de orde. Deze kern noemt hij de rode draad c.q. de menselijke drang om zichzelf te worden. De benadering is psychoanalytisch op een jungiaanse manier, waarin de eigenheid van de auteur niet ontbreekt. Centrale thematiek is liefde en het evenwicht dat de mens zoekt tussen zijn ideaal ik en reele ik. De ziel en de droom zijn hierin van essentieel belang. De auteur maakt gebruik van begrippen uit de psychoanalyse die hij consequent uitlegt, maar niet op alle punten adequaat, wat voor de leek onduidelijkheden kan opleveren. Het taalgebruik is goed te volgen hoewel de stijl matig is wat afbreuk doet aan de boeiende thematiek. De praktijkgevallen maken het boek interessant en inzichtelijk zowel voor de leek als professioneel geschoolden en kunnen inspirerende inzichten opleveren m.b.t. de zelfverwerkelijking van de mens.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amsterdam

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1069 VM :

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 049706743 B 02. Mobiel 0618330133

Alle boeken van DE ESOTERIER Stel een vraag over dit boek aan DE ESOTERIER

Deze boekwinkel staat op een markt in Dordrecht op 01-07-2018

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schuurman , C. J. [ isbn 9789020249590 ]  1217 - De Rode Draad in ons Leven. ( Onze ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. ) Onze ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. Ons leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en ervaringen, de ene belangrijker dan de andere. - Schuurman , C. J. [ isbn 9789020249590 ]  1217 - De Rode Draad in ons Leven. ( Onze ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. ) Onze ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. Ons leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en ervaringen, de ene belangrijker dan de andere. -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.