Kousbroek, Rudy - Einsteins poppenhuis

Schrijver:
Titel: Einsteins poppenhuis
ISBN: 9789029028028
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff - Amsterdam
Bijzonderheden: 1990, 1e druk, 183 pp paperback (leesstreep op de rug, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Rudy Kousbroek - Einsteins poppenhuis
(Meulenhoff - Amsterdam)
ISBN 9029028025
1e druk 1990
183 pp paperback
(leesstreep op de rug, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

Kan een machine die au zegt ook pijn voelen? Is het nodig om met onmenselijke inspanning een irrigatiekanaal door een berg te graven, als het water er ook met veel minder moeite overheen kan worden gepompt?
Voor Rudy Kousbroek zijn dit verwante vraagstukken. Hij heeft door de jaren heen regelmatig over filosofische onderwerpen geschreven. In Einsteins poppenhuis zijn twee soorten gebundeld: polemiek tegen onzin en wartaal, en essays over de filosofie van de wiskunde en de natuurwetenschappen. Hij schrijft daarover met ingrediënten die men misschien niet onmiddellijk met deze onderwerpen zal associëren en die bij de adepten van de hogere sferen zelden worden aangetroffen, namelijk humor en liefde. over Einsteins poppenhuis:
Kousbroek heeft de kritiek tot kunst gemaakt. Hij is niet alleen een criticus en realist, maar evenzeer een romanticus pur sang. willem otterspeer in nrc handelsblad
Sommige boeken zijn zo goed, dat je er achterdochtig van wordt. [...] bijna 200 bladzijden essayistisch proza dat verstandig is en evenwichtig, dat getuigt van oorspronkelijkheid en bovendien goed en geestig is geschreven, dat belangrijke onderwerpen behandelt waar de meeste andere essayisten te bang of te dom voor zijn... dan ga je aan jezelf twijfelen. michaël zeeman in de volkskrant
Recensie(s)

Rudy Kousbroeks interesse voor filosofie is tweeledig. Enerzijds trekt hij sinds jaar en dag onvermoeibaar ten strijde tegen de adepten van hoger sferen, die menen dat filosofie bij uitstek de plaats is om in geheimtaal over de raadselen van het bestaan te spreken. Anderzijds houdt hij steeds geestdriftige pleidooien voor het belang en de schoonheid van rationele argumentatie, zoals te vinden in de filosofie van wiskunde en natuurwetenschappen. In deze bundel van meer dan twintig essays (eerder verschenen in onder andere Vrij Nederland en NRC Handelsblad) laat hij deze beide kanten van zijn wijsgerige passie zien. In een aantal polemische opstellen keert hij zich fel tegen de metafysische wartaal van filosofen en schrijvers als Heidegger, Sartre, Mulisch en Burnier. In andere artikelen geeft Kousbroek onomwonden blijk van zijn bewondering voor de helderheid en intellectuele gestrengheid van denkers als Popper, Wittgenstein, Hofstadter en Hermans. Alle opstellen zijn zonder uitzondering geschreven in een uiterst lucide stijl. Kousbroek slaagt er steeds in de lezer nieuwsgierig te maken naar het werk van de auteurs voor wie hij het opneemt.

Prijs €4,50 excl verzendkosten
(verzendkosten €3,32)
BIJ BESTEDING VANAF €20,- GRATIS VERZENDING ! !
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

GRATIS VERZENDING VANAF 20,- aan bestedingen!!

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Kunstboeken en Natuur....Als u voor €20,- of meer aan boeken bestelt komen de verzendkosten te vervallen. Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kousbroek, Rudy - Einsteins poppenhuis Kousbroek, Rudy - Einsteins poppenhuis Kousbroek, Rudy - Einsteins poppenhuis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.