Blom, Lilian - De tuinkamer

Schrijver:
Titel: De tuinkamer
ISBN: 9789023425328
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: 2007 2e druk / gebonden met SO / 160 pag. / in goede staat
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In De tuinkamer beschrijft Lilian Blom de laatste weken van haar echtgenoot, de schrijver Louis Ferron. Openhartig, teder en scherpzinnig laat ze de intense emoties zien die hen beheersen vanaf het moment dat ze te horen krijgen dat Louis nog maar enkele weken te leven heeft.Ze schrijft over de rol van de artsen, over hun kinderen, naaste vrienden en buren, en over de keuze voor euthanasie en de volstrekte eenzaamheid die haar al voor het overlijden van Louis overvalt. Ze noteert ook wat hij zelf niet meer kon opschrijven - over zijn hartverscheurende jeugd als oorlogskind van een Nederlandse moeder en een Duitse vader, over zijn latere leven, de zoektocht naar zijn vader, zijn dronkenschappen, zijn schrijversschap, en over hun huwelijk, dat mede door haar Joodse en zijn Duitse achtergrond van een diepe intensiteit was. De tuinkamer is het aangrijpende verslag van het einde van dit leven dat ten volle is geleefd.
Recensie(s)
Op 26 augustus 2005 overleed de Nederlandse schrijver Louis Ferron (geboren in 1942). Met dit ontroerende debuut richtte zijn weduwe een monument voor hem op. Ferrons ziekbed in de tuinkamer, hun gesprekken over leven, dood en literatuur zet de schrijfster tegenover de voortgang van de tijd en de gebeurtenissen in de hen omringende werkelijkheid. Herinneringen aan familiegeheimen, hun beider jeugd, Ferrons obsessie: zijn afkomst, verweeft de schrijfster met het steeds zwaarder wordende ziekbed. Geen hagiografie, maar een openhartig boek met herinneringen aan een ondergewaardeerd schrijver. Ferrons laatste roman 'Niemandsbruid' speelt een opvallende rol: in de dood van Angele lijkt het of Ferron zijn eigen dood beschreef. De val van de sentimentaliteit dreigt wanneer zo snel na de dood van de geliefde de herinneringen worden opgeschreven. Aan dit gevaar is Blom ontsnapt. Zij wisselt op meesterlijke wijze distantie en betrokkenheid, humor en emotie af. Ferron dicteerde haar de tonaliteit van haar herinneringen: opschrijven, niet van je afschrijven. En hij vertouwde erop dat ze het zou kunnen. Dit boek is het bewijs van zijn gelijk.

Brievenbuspost
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch. VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft) Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Blom, Lilian - De tuinkamer Blom, Lilian - De tuinkamer Blom, Lilian - De tuinkamer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.