Fasseur, Cees - Wilhelmina - Krijgshaftig in een vormeloze jas

Schrijver:
Titel: Wilhelmina - Krijgshaftig in een vormeloze jas
ISBN: 9789025418571
Taal: Nederlands
Uitgever: Olympus - paperb.
Bijzonderheden: 2003, vierde druk 644 blz. i.g.st.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
pakketpost
Samenvatting
De Tweede Wereldoorlog staat centraal in deel twee van de monumentale biografie van koningin Wilhelmina. In de vijf jaar van haar ballingschap in Engeland beleefde zij de somberste en mooiste uren van haar lange regering. In Londen was zij de stem van het vrije en strijdende Nederland, de moeder van de Engelandvaarders, maar ook de kampioen van een politiek vernieuwingsstreven dat haar met het kabinet in hevig conflict bracht.
Wilhelmina deed van deze bewogen jaren verslag in talloze brieven aan prinses Juliana in Canada. Die brieven worden hier voor het eerst gepubliceerd, naast andere stukken uit haar persoonlijk archief waartoe Cees Fasseur als eerste onbeperkt toegang tot had.
Ook de periode tussen de wereldoorlogen komt tot leven. Wilhelmina's zoektocht naar een geschikte huwelijkspartner voor haar dochter, de geldzorgen van prins Hendrik, haar reizen en politieke bemoeienissen, worden meeslepend verteld. Helder, diepgravend, gedetailleerd en tegelijk panoramisch wordt het beeld van deze vorstin en haar tijd geschetst.
Recensie(s)
In dit tweede deel van zijn biografie over Wilhelmina (1880-1962)*, dat de periode na de Eerste Wereldoorlog tot aan haar dood behandelt, begint de Leidse historicus Fasseur met een verhandeling over Wilhelmina's 'vlucht' op 13 mei 1940. Daarmee zet hij meteen de toon voor het boek: een verdediging van Wilhelmina's handelen. De Tweede Wereldoorlog krijgt verreweg de meeste ruimte, ook de beschrijving van het interbellum is in feite ondergeschikt gemaakt aan wat er in '40-'45 gebeurde. Het beeld dat Fasseur van Wilhelmina schetst, is niet wezenlijk nieuw: stoer en standvastig. Hij weet er wel een menselijker tint aan te geven doordat hij (als eerste en voorlopig enige) gebruik kon maken van brieven die Wilhelmina in de Tweede Wereldoorlog aan haar dochter Juliana stuurde. Dat Fasseur vooral bezig is het imago van Wilhelmina op te poetsen, blijkt ook uit de felle manier waarop hij criticasters de mond probeert te snoeren. Dat neemt niet weg dat deze biografie, met een aantal vooral zwartwitillustraties en een portret van Wilhelmina op de omslag, een absolute must is.
Tweede druk van 2001 ook leverbaar
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.61 100-350 gr. € 3.48 350gr. - 2000 gr. € 4.35 Pakketpost thuisbezorgd: DPD € 5.90 Postnl: € 6.95 Ophalen bij DHL of DPD depôt € 4.90 Naar België pakket € 6.50 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Fasseur, Cees - Wilhelmina - Krijgshaftig in een vormeloze jas

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.