Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Miller, Alice - In den beginne was er opvoeding.

Schrijver:
Titel: In den beginne was er opvoeding.
Uitgever: Het wereldvenster
Bijzonderheden: 1983, paperback, 271 blz. hoekje van 1e blz. geknipt, goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat het kind in zijn vroegste levensjaren meemaakt, zal steeds terugslaan op de maatschappij als geheel. Psychosen, drugsverslaving en misdadigheid zijn een gedoceerde expressie van die heel vroege ervaringen. Dit feit wordt meestal bestreden of alleen met het verstand erkend, terwijl de praktijk (politiek, juridisch of psychiatrisch) nog steeds in grote mate overheerst wordt door middeleeuwse ideeën vol projecties van het kwaad, aangezien het intellect niet in contact staat met de emoties. Alice Miller beschouwt het als haar taak het grote publiek gevoelig te maken voor het lijden in de vroege kinderjaren. Ze probeert dat op twee niveaus te doen en wil zich in beide gevallen richten tot het voormalige kind in de volwassen lezer. In het eerste hoofdstuk gebeurt dat door middel van een schets van de 'zwarte pedagogie', dat wil zeggen: de opvoedingsmethoden waarmee ouders en grootouders zijn grootgebracht. In het tweede hoofdstuk volgt een beschrijving van de kinderjaren van een meisje dat aan drugs verslaafd is geweest, van een politiek leider en van een kindermoordenaar, die allen zelf als kind het slachtoffer van ware mishandeling en vernedering zijn geweest.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Miller, Alice - In den beginne was er opvoeding.