Werf, S. van der - Allochtonen, inleiding in de multiculturele

Schrijver:
Titel: Allochtonen, inleiding in de multiculturele samenleving
ISBN: 9789062831104
Taal: Nederlands
Uitgever: Coutinho
Bijzonderheden: 2005, 280pp, Paperback / softback
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 3,80 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze inleiding wordt niet alleen de situatie van de allochtonen in vogelvlucht behandeld maar ook de verandering van Nederland tot een multiculturele samenleving. Met de komst van de allochtonen na de Tweede Wereldoorlog kwamen er andere culturen en godsdiensten in Nederland. Veel allochtonen kwamen om aan de onderkant van de arbeidsmarkt hier te werken of vluchtten voor de situatie in het land van herkomst. Hun situatie wordt voor een groot deel nu gekenmerkt door grote werkloosheid, een laag inkomen en slechte onderwijsresultaten. In de wijken speelt de vraag hoe (samen) te leven; de overheid probeert met een inburgeringbeleid voor de nieuwkomers de kansen te verbeteren. Op de arbeidsmarkt, in de welzijnszorg, de gezondheidszorg en het onderwijs wordt gezocht naar de beste manier van aanpak bij al die veranderingen. In elf hoofdstukken schetst Siep van der Werf de positie van de grote groepen allochtonen: Surinamers, Turken, Marokkanen, Antillianen en asielzoekers. Daarbij komen de achtergronden van de komst naar Nederland aan bod, maar ook facetten als gezondheid, cultuur, godsdienst, rechtspositie, onderwijs en arbeidsmarkt. Het boek verschaft niet alleen praktische informatie, maarstaat ook stil bij vragen hoe in beleid en voorzieningen de opkomst van rechts-nationalistische partijen moet worden aangepakt. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vragen waarin de hoofdlijnen van de behandelde stof nog eens onder de aandacht van de student worden gebracht. Dankzij deze opzet is de auteur erin geslaagd een overzichtelijke inventarisatie te maken van de zeercomplexe problematiek van de multiculturele samenleving.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Werf, S. van der - Allochtonen, inleiding in de multiculturele samenleving

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Helga

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Helga
  • Na uw bestelling ontvangen u en Helga een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Helga vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Helga kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.