Uris, Leon - Een gevallen God

Schrijver:
Titel: Een gevallen God
ISBN: 9789068016789
Uitgever: de Prom
Bijzonderheden: 2000, 480 pp hardcover gebonden met stofomslag (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Leon Uris - Een gevallen God
(de Prom)
ISBN 9068016784
uitgave uit 2000
480 pp hardcover gebonden met stofomslag
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Na verlossing, Leon Uris' laatste wereldwijde succes over de Ierse vrijheidsstrijd, verschijnt nu een nieuwe bestseller van een van de grootste vertellers van onze tijd. In Een gevallen God koppelt Uris historische feiten en spannende fictie aan een actueel gegeven: de toekomstige Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Quinn Patrick O'Connel is eerlijk, principieel en moedig en staat op het punt om de tweede Amerikaanse president van Iers-katholieke komaf te worden.
Geplaagd door geweldadige acties van gewapende bendes en religieuze fanaten dreigen de Verenigde Staten hun macht in de wereld te verliezen. Quinn is de gedoodverfde redder van de natie, maar hij draagt een onwaarschijnlijk geheim dat een halve eeuw weggestopt is en dat hijzelf niet eens kent...

Meesterverteller Leon Uris brengt de geplaagde presidentskandidaat Quinn Patrick O'Connel tot leven, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Ierse immigranten Daniel Timothy en Siobhan O'Connel wordt geadopteerd. De jongen groeit op in Colorado en wordt na een rusteloze puberteit een dappere marinier, die levensgevaarlijke opdrachten tot een goed einde weet te brengen. Hij ontwikkelt zich tot een charismatisch en integer leider, geliefd bij medestanders, vereerd door vrouwen, maar gehaat door zijn vaak machtige vijanden, zoals de computergigant Thornton Tomtree, een gewetenloze zakenman die er niet voor terugschrikt zijn eigen ambieties boven het landsbelang te stellen.

Een gevallen God: een actueel en overweldigend epos over een man, zijn leven, zijn dromen, zijn strijd en zijn land. Een controversioneel boek dat onderwerpen behandelt als rascisme, de roddelpers, de Amerikaanse wapenwet, het milieu en de ontlezing.

Leon Uris is een van de populairste schrijvers ter wereld. Hij schreef onvergetenlijke meesterwerken als Verlossing, Exodus en Armageddon.Recensie(s)Bestseller-auteur Uris (1924, vooral bekend van 'Exodus') schildert de loopbanen en privélevens van een democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008, Quinn Patrick O'Connell, een ex.-marinier, en, iets beknopter, van zijn infame republikeinse tegenstander, Thornton Tomtree, een rancher en computermagnaat. Er ontstaat enorme stampei als vlak voor de verkiezingen bekend wordt dat de uit een katholiek weeshuis geadopteerde O'Connell als jood is geboren. Als literatuur stelt het boek, een mengeling van fictie en werkelijkheid, weinig voor. De karaktertekening is op Hollywood-niveau, maar het is effectief als waarschuwende kroniek van Amerika's recente verleden en mogelijke nabije toekomst (1945-2008). Uris ageert tegen religieus en racistisch fanatisme, tegen de anti-Washington milities, het zogenaamd vuurwapenbezit-grondrecht en nog veel meer. De lezer wordt verondersteld meer af te weten van de Amerikaanse samenleving, staatsvorm en historie dan van de doorsnee-Europeaan verwacht kan worden. Op het stofomslag een afbeelding van de kop van het Vrijheidsmonument. Kleine druk.
(Biblion recensie, Redactie)

Prijs €7,50 excl verzendkosten
(verzendkosten €4,15, boek wordt opengeslagen verzonden OF €6,95 (als postpakket))
BIJ BESTEDING VANAF €20,- GRATIS VERZE
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Kunstboeken en Natuur....Als u voor €20,- of meer aan boeken bestelt komen de verzendkosten te vervallen. Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
De verzendkosten bedragen €3,32 (beneden de 350 gram), €4,15 (boven de 350 gram of €6,95 (pakketpost)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Uris, Leon - Een gevallen God Uris, Leon - Een gevallen God Uris, Leon - Een gevallen God

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.