Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

ROTH, PHILIP - Verontwaardiging - uitgeverij De Bezige Bij, 254 blz.

Schrijver:
Titel: ROTH, PHILIP - Verontwaardiging - uitgeverij De Bezige Bij, 254 blz.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Amerika 1951, het tweede jaar van de Koreaanse Oorlog. Marcus Messner, een ijverige, gezagsgetrouwe en gevoelige jongen uit Newark, New Jersey, begint aan zijn tweede jaar aan de provinciaalse, conservatieve campus van Winesburg, Ohio. Waarom studeert hij daar en niet aan de plaatselijke universiteit van Newark, waar hij zich oorspronkelijk had ingeschreven? De reden is dat zijn overbezorgde vader, een robuuste, hardwerkende buurtslager, gek geworden lijkt te zijn van angst voor de alomtegenwoordige gevaren die zijn geliefde zoon bedreigen.
Volgens zijn getergde en afgematte moeder komen zijn vaders angsten voort uit liefde en trots. Dat mag zo zijn, maar zijn vaders gedrag leidt tot zo veel woede bij Marcus dat hij niet langer bij zijn ouders kan blijven wonen. Hij vertrekt en probeert ver van Newark, op een universiteit in het Midden-Westen, zijn eigen weg te vinden en zich te verstaan met de gewoontes en beperkingen van een andere Amerikaanse wereld.
Verontwaardiging , het negenentwintigste boek van Philip Roth, vertelt het coming-of-age-verhaal van deze jongeman en gaat daarnaast in op de beangstigende mogelijkheden en bizarre hindernissen die het leven biedt. Het is een verhaal over onervarenheid, dwaasheid, intellectuele weerstand, seksuele ontdekkingen, moed en verkeerde beslissingen, verteld met de inventieve energie en scherpzinnigheid die Roth eigen zijn. Het is zowel een verrassende afwijking van de beschrijvingen van het ouder worden in zijn recente romans als een indrukwekkende bijdrage aan zijn verkenningen van de impact van de Amerikaanse geschiedenis op het leven van het kwetsbare individu.
rec. Marcus Messner is een joodse jongen uit New Jersey die in conflict komt met zijn veel te beschermende vader en daarom zijn studie niet in zijn eigen stad, maar aan een universiteit in de Mid-West voortzet. Daar komt hij echter andere problemen tegen, zoals een dekaan die wil dat hij regelmatig naar gebedsdiensten komt, een meisje dat hij niet vertrouwt omdat ze al op hun eerste afspraakje bereid is met hem te vrijen, en vooral zijn eigen ambitie en zijn onvermogen om compromissen te sluiten in de omgang met andere mensen. Tegen de achtergrond van de Koreaanse oorlog anno 1951 en de dreiging die vanwege de dienstplicht over Marcus (zoals over zoveel anderen) hangt, vertelt Roth (1933) hier het verhaal van een karakteristieke Roth-hoofdpersoon met al zijn jeugdige kracht en zwakte; misschien niet veel nieuws qua thematiek of intensiteit, maar daarom nog niet minder boeiend, met halverwege een verrassende plotwending die het geheel in een schokkend ander licht stelt. Uitstekend vertaald.
Verder lezen

VOL-DE-VENT uit Zwolle

particulier

Logo VOL-DE-VENT

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - ROTH, PHILIP - Verontwaardiging - uitgeverij De Bezige Bij, 254 blz.